G7 valstis apspriedīs reaģēšanas mehānismu cīņai ar Krievijas dezinformāciju

Pasaule
LETA 10:18, 03.05.2021 0

G7 valstu ārlietu ministru sanāksmē Londonā nākamnedēļ tiks apspriests Lielbritānijas ierosinājums izstrādāt ātrās reaģēšanas mehānismu, lai pretdarbotos Krievijas izplatītajai propagandai un dezinformācijai, svētdien paziņojusi Londona.

 
Foto: pixabay

G7 valstu ārlietu ministru sanāksme plānota klātienē Londonā no pirmdienas līdz trešdienai.

Ideja ir apvienot spēkus, lai atspēkotu melus un nodrošinātu patiesu informāciju iedzīvotājiem Lielbritānijā un visā pasaulē, pirms sanāksmes sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs.

Sanāksmē Rābs prezentēs Ārlietu ministrijas finansētu pētījumu, kurā secināts, ka interneta troļļu tīkls uzbrūk laikrakstiem demokrātiskās valstīs, lai izplatītu promaskaviskus uzskatus, ziņoja laikraksts "Sunday Times".

"Prokrieviskie troļļi publisko komentārus par Ukrainu un citām jomām - gan, lai ietekmētu viedokļus šeit, gan arī šo komentāru atskaņošanai Krievijas medijos," laikrakstam sacīja Rābs.

"Tas ir labs piemērs nogurdinošajai cīņai, kurā esam ierauti. Mēs savedam lielvaras kopā, lai aizstāvētu atvērtās sabiedrības," sacīja Rābs, bet nesniedza plašāku informāciju par ierosināto ātrās reģēšanas mehānismu.

Krievija un Ķīna mēģina sašķelt sabiedrības Rietumos, vai nu izplatot dezinformāciju vēlēšanu laikā, vai arī melojot par COVID-19 vakcīnām, uzskata Lielbritānijas, ASV un Eiropas drošības jomas amatpersonas.

Krievija noliedz, ka iejauktos ārvalstu darīšanās, un apgalvo, ka Rietumus sagrābusi pretkrieviska histērija. Ķīna savukārt pārmet Rietumiem huligānisku uzvedību.

Lielbritānija ir novērtējusi Krieviju par vislielāko draudu tās drošībai, bet Ķīnu uzskata par savu lielāko ilgtermiņa izaicinājumu militāri, ekonomiski un tehnoloģiski.

Rābs sestdien paziņoja, ka piešķirs raidorganizācijai "BBC World Service" papildu astoņus miljonus mārciņu (9,2 miljonus eiro), lai palīdzētu šim medijam cīņā ar dezinformāciju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Putins cenšas radīt nosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ievērojami aktivizējis senos Kremļa informācijas jomas centienus radīt priekšnosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Pasaule Armēnija aptur Krievijas propagandas medija «Sputnik» licenci

Armēnija trešdien paziņoja, ka uz laiku aptur Krievijas propagandas medija "Sputnik" vietējās filiāles raidīšanas licenci, kā iemeslu minot tā "ironiskos un aizvainojošos" iztekumus par Armēniju.

Pasaule Krievijā iesaka bērniem jau no mazotnes mācīt, ka Latvija neeksistē (+VIDEO)

Krievijas politiķis, radio un TV vadītājs un propagandists Sergejs Mihejevs nācis klajā ar ideju, kā nodrošināt, lai arī krievu nākamās paaudzes par normu uzskatītu citas valsts ieņemšanu, nevis uzdotu muļķlīgus jautājumus, kā: "Ko mēs darām Ukrainā?"

Sabiedrība Krievijas plāns Latvijai: «Guberņas pievienošana atpakaļ Mātuškai» (+VIDEO)

Krievijas pilsone, žurnāliste Maetnaja nāca klajā ar provokatīvu paziņojumu.