Labas ziņas par Navaļniju - politiķis pats sācis rakstīt sociālajos tīklos

Pasaule
LETA 21:00, 19.09.2020 0

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas pēc saindēšanas Krievijā ar ķīmisko ieroci "Novičok" veseļojas slimnīcā Berlīnē, sestdien pats sācis rakstīt sociālajos tīklos un apliecinājis, ka var staigāt.

 
Foto:

"Pastāstīšu, kā notiek mana atlabšana. Tas jau ir skaidrs ceļš, kaut arī nav tuvs. (..) Šodien es esmu puisis, kam dreb kājas, kad viņš kāpj pa kāpnēm, toties viņš domā: "O, tās taču ir kāpnes! Pa tām kāpj augšā. Labāk tomēr pameklēt liftu." Bet iepriekš viņš vienkārši truli stāvētu un skatītos," savā lappusē sociālajā tīklā "Instagram" ierakstījis Navaļnijs.

Opozicionārs arī atzīst, ka vēl pavisam nesen nav pazinis cilvēkus un nav sapratis, kā runāt. Pirmajās dienās pēc pamošanās no komas bijušas problēmas ar atmiņu.

Atveseļošanās process vēl turpināsies, norāda Navaļnijs.

"Risināt vēl nāksies daudz problēmu, bet Berlīnes Universitātes klīnikas "Charite" satriecošie ārsti ir atrisinājuši galveno.

Viņi ir pārvērtuši mani no "tehniski dzīva cilvēka" par tādu, kam ir visas izredzes no jauna kļūt par Mūsdienu Sabiedrības Augstākās Formas Būtni - cilvēku, kas māk ātri pārlapot instagramu un bez pārdomām saprot, kur likt tīkšķus."

Opozicionāra vietnē publicētajā fotoattēlā Navaļnijs kāpj pa kāpnēm.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Pirmdien šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

Navaļnijs 7.septembrī tika atmodināts no medicīniskās komas, bet pirmdien atslēgts arī no mākslīgās elpināšanas aparāta.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.