Protestos Viskonsinā nošauti divi cilvēki

Pasaule
LETA 20:51, 26.08.2020 0

ASV Viskonsinas štata Kenošā otrdienas vakarā, pretrasisma protestiem pāraugot vardarbībā, nošauti divi cilvēki, paziņojusi policija.

 
Foto:

Vēl viens cilvēks ir sašauts un atrodas slimnīcā. Policija ziņo, ka cietušā stāvoklis ir nopietns, bet dzīvībai briesmas nedraud.

Sadursmes Kenošā notika trešo nakti pēc kārtas. Sākotnēji tās izraisījās, parādoties video, kurā redzams, kā 29 gadus vecais afroamerikānis Džeikobs Bleiks svētdien vairākas reizes tiek sašauts mugurā.

Bleiks grasījās kāpt automašīnā, kurā atradās trīs viņa bērni, kad tika sašauts. Policists, kas viņu sašāva, bija baltais.

Protestos, kuru laikā izcēlās sadursmes starp dažādām grupām, otrdienas vakarā piedalījās simtiem cilvēku.

Laikraksts "New York Times" vēsta, ka policija izmeklē, vai naktī notikusī apšaude izraisījusies no konflikta starp protestētājiem un grupu pašpasludinātu kārtības sargu, kas aizsargāja kādu degvielas uzpildes staciju.

Protestu laikā notika arī sadursmes starp demonstrantiem un policistiem.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists novēroja, ka vairāki civiliedzīvotāji bija bruņoti, un ievērojama policijas klātbūtne bija jūtama tikai pie tiesas nama.

Bleika nāve izsaukusi protestus arī citās ASV pilsētās, tostarp Ņujorkā un Mineapolisā. Demonstrācijas iekļaujas plašākajā kustībā "Black Lives Matter" ("Melno dzīvēm ir nozīme").

Kenošas policija paziņoja, ka izmeklē protestu laikā notikušo apšaudi.

Internetā izplatījušies video, kuros dzirdams šāvienu troksnis un redzami bēgoši cilvēki. Citos video redzami ievainoti cilvēki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Lasiet arī

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.