Tūkstošiem cilvēku Minskā atvadījušies no bojāgājušā protestētāja (+VIDEO)

Pasaule
LETA 22:19, 15.08.2020 0

Minskā sestdien vairāki tūkstoši cilvēku atvadījās no 34 gadus vecā Baltkrievijas galvaspilsētas iedzīvotāja Aleksandra Taraikovska, kas 10.augusta vakarā zaudēja dzīvību protestu gaitā sadursmēs ar drošības spēkiem.

 
Foto: Youtube

Tūkstošiem cilvēku Minskā pulcējās pie Puškina metro stacijas - vietā, kur dzīvību zaudēja Taraikovskis.

Aleksandra ģimene un tuvinieki pulcējās Oļševska ielas rituālu zālē. Arī tur ieradušies vairāki simti cilvēku, kas sēro kopā ar tuviniekiem. Vairums cilvēku atvadīties devās uz Taraikovska nāves vietu pie Puškina metro stacijas, kā to bija lūgusi ģimene.

Cilvēki Taraikovski pieminēja ar klusuma brīdi, nolika tur ziedus, gaisa balonus, sveces un portretus.

Sapulcējušies sastājās rindās līdzās apkaimes ielām.

Kā ziņots, pirmdienas vakarā Minskā Puškina metro stacijas rajonā notika protestētāju sadursmes ar policijas specvienību OMON.

Drošības spēki, izklīdinot demonstrantus, lietā lika trokšņa granātas un citus speciālos līdzekļus.

Kā notikumu gaitu skaidroja Baltkrievijas Iekšlietu ministrija, "izvēršoties konfrontācijai ar īpašo uzdevumu vienību, viens no protestētājiem mēģināja mest neidentificētu spridzekli" tiesībsargājošo struktūru darbinieku virzienā, un tā aktīvista rokās eksplodēja. Sprādziena rezultātā viņš zaudēja dzīvību.

Miršanas apliecībā teikts, ka nāves galvenais iemesls ir krūšu kurvja atvērta brūce, sacīja nelaiķa civilsieva.

Taraikovskim bija 34 gadi. Viņam palika trīs gadus veca meita.

Kopš 11.augusta Minskas iedzīvotāji pastāvīgi nes ziedus uz protestētāja nāves vietu. Ziedi tiek likti arī uz metāla nožogojuma, kas atdala braucamo daļu no gājēju zonas.

Minskā kopš svētdienas nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Pasaule Bijušais Berluskoni līdzgaitnieks: Putins medību laikā izgrieza stirnas sirdi

Krievijas diktators Vladimirs Putins medībās nogalinājis divas stirnas, personīgi ar nazi izgriezis mirušā dzīvnieka sirdi un piedāvājis to apēst ilggadējam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pavēstīja bijušais Itālijas Senāta loceklis Fabricio Čičito.

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Lasiet arī

Sabiedrība Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, bet būs vēss

Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, laiks būs sauss un vien valsts austrumos mākoņi palaikam aizklās debesis, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.