Amsterdama nosaka obligātu sejas masku valkāšanu daudz apmeklētās vietās

Pasaule
LETA 12:57, 06.08.2020 0

Nīderlandes galvaspilsēta Amsterdama un ostas pilsēta Roterdama trešdien noteica sejas masku valkāšanu kā obligātu zināmās vietās, kuras apmeklē daudz cilvēku, tai skaitā Amsterdamas Sarkano lukturu rajonā, jo pēdējā laikā ir straujāk pieaudzis inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits.

 

Jaunie pasākumi pieņemti pēc tam, kad Nīderlandē nedēļas laikā divkāršojās inficēšanās gadījumu skaits. Tagad valstī ir reģistrēti vairāk nekā 55 000 inficēšanās gadījumu, un 6150 no inficētajiem ir miruši.

"Mēs sākam šo eksperimentu, jo esam satraukti par augošo koronavīrusa infekcijas gadījumu skaitu," paziņoja Amsterdamas pilsētas dome.

"Sejas maskas ir obligātas cilvēku daudz apmeklētos un rosīgos rajonos un tur, kur citi pasākumi nav bijuši iedarbīgi vai bijuši ar negatīvu ekonomisku efektu," teikts domes paziņojumā.

Lai gan Amsterdamas domes darbinieki dalīja sejas maskas par brīvu, un cilvēkus par jaunajiem noteikumiem brīdināja gan policija, gan automašīna ar skaļruņiem, ne visi ievēroja šos noteikumus, sevišķi Sarkano lukturu rajonā.

Policisti paziņoja, ka viņi tikai brīdina cilvēkus un nepiespriež naudassodus par šo noteikumu pārkāpšanu.

Roterdamā policija apturēja demonstrantu grupu, kas gribēja doties gājienā pret sejas masku uzspiestu valkāšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Lasiet arī

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.

Sabiedrība Rīkos Salacas upes krastu sakopšanas talku

Sestdien, 11.maijā, makšķerēšanas klubs "Salackrasti" rīkos talku, kurā plānots sakopt Salacas upes krastus.

Sabiedrība Otrdiena Latvijā gaidāma saulaina, taču ne pārāk silta

Otrdien lietus Latvijā būs mitējies un gaidāms saulains, taču ne pārāk silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pasaule Bijušais Berluskoni līdzgaitnieks: Putins medību laikā izgrieza stirnas sirdi

Krievijas diktators Vladimirs Putins medībās nogalinājis divas stirnas, personīgi ar nazi izgriezis mirušā dzīvnieka sirdi un piedāvājis to apēst ilggadējam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pavēstīja bijušais Itālijas Senāta loceklis Fabricio Čičito.