Jau 8 vakarā - pa mājām! Melburnā Covid-19 ierobežošanai nosaka komandantstundau

Pasaule
LETA 12:53, 02.08.2020 0

Austrālijas otrajā lielākajā pilsētā Melburnā no svētdienas uz turpmākajām sešām nedēļām noteikta nakts komandantstunda un ieviesti vairāki stingri ierobežojumi, lai iegrožotu tālāku jaunā koronavīrusa izplatību.

 
Foto:

Neraugoties uz jūlija sākumā ieviesto karantīnu, Melburnā joprojām ik dienas tiek atklāti simtiem jaunu inficēšanās gadījumu, tādēļ Viktorijas štata premjers Daniels Endrjūss paziņojis, ka melburniešiem līdz 13.septembrīm būs jāuzturas mājās no astoņiem vakarā līdz pieciem rītā.

Pēc viņa teiktā, šāds lēmums pieņemts, jo "nekas cits nelīdzētu un nāktos pieredzēt, ka viss ievelkas uz daudziem mēnešiem".

No katras mājsaimniecības pēc nepieciešamākajiem iepirkumiem drīkstēs doties tikai viens cilvēks dienā, neattālinoties no mājām tālāk par pieciem kilometriem. Tādā pašā rādiusā uz vienu stundu dienā atļauts atstāt mājas saistībā ar sportiskajām aktivitātēm.

Lielākā daļa skolu un augstskolu, kas tikai pirms dažām nedēļām atsāka strādāt parastajā režīmā, no trešdienas atkal pāries uz tālmācību, bet bērnudārzi un dienas centri no ceturtdienas būs slēgti.

Cita starpā Melburnā tuvāko sešu nedēļu laikā nebūs atļauts rīkot kāzas. Iepriekš kāzās nevarēja piedalīties vairāk par pieciem cilvēkiem.

Pārējā Viktorijas štata teritorijā no trešdienas cilvēkiem būs atļauts atstāt mājas, vienīgi lai dotos uz darbu, mācībām, saņemtu veselības aprūpi vai veiktu nepieciešamākos iepirkumus.

Svētdien visā štatā apstiprināts 671 jauns inficēšanās gadījums un vīrusa izraisītā slimība Covid-19 prasījusi septiņu cilvēku dzīvības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Lasiet arī

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.