Mongolijā no buboņu mēra miris pusaudzis; ir citi inficētie

Pasaule
LETA 21:01, 14.07.2020 0

Mongolijas dienvidrietumos no buboņu mēra miris kāds pusaugu zēns, otrdien paziņojušas varasiestādes.

 
Foto:

Mongolijā un Ķīnā inficēšanās ar buboņu mēri konstatēta vēl dažiem cilvēkiem.

Zēns inficējās ar buboņu mēri, medījot un ēdot murkšķus, paziņoja Mongolijas Veselības ministrija.

"Mēs piemērojām karantīnu pirmajiem 15 cilvēkiem, kas nonāca kontaktā ar slimību, un šie 15 cilvēki saņem antibiotikas," paziņoja ministrijas preses pārstāvis.

Piecos apgabalos Govi-Altai provincē uz sešām dienām noteikts karantīnas režīms.

Šomēnes diviem cilvēkiem inficēšanās ar buboņu mēri tika konstatēta Mongolijas Kovdas provincē. Pārbaudīti tika 140 cilvēki, bet nevienam citam buboņu mēris netika konstatēts.

Ķīnā buboņu mēris tika atklāts kādam ganam Iekšējā Mongolijā, un, reaģējot uz to, vietējās varasiestādes aizliedza līdz gada beigām medīt un ēst dzīvniekus, kas varētu pārnēsāt buboņu mēri.

Mongolijā katru gadu no buboņu mēra mirst vismaz viens cilvēks, lai gan valdība īsteno kampaņas, kurās aicina neēst murkšķu gaļu un netuvoties šiem dzīvniekiem.

Buboņu mēris ir ļoti lipīgs un var izplatīties no dzīvnieka uz cilvēku ar inficētām blusām vai dzīvnieka un cilvēka kontakta rezultātā.

Arī Krievijas varasiestādes aicinājušas iedzīvotājus reģionos, kas robežojas ar Mongoliju, nemedīt murkšķus un neēst to gaļu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.