Ķīnā ar klusuma brīdi pieminēti koronavīrusa upuri (+VIDEO)

Pasaule
LETA 14:25, 04.04.2020 0

Ķīnā sestdienas rītā ar trīs minūšu klusuma brīdi tika pieminēti cilvēki, kas miruši jaunā koronavīrusa pandēmijā.

 

Sestdien plkst.10 (plkst.5 pēc Latvijas laika) visā valstī tika ievērots trīs minūšu klusuma brīdis. Vienlaikus savus skaņas signālus iedarbināja automašīnas, kuģi, un vilcieni, kā arī skanēja pretgaisa aizsardzības trauksmes sirēnas.

Visā valstī un vēstniecībās un konsulātos ārvalstīs karogs tika nolaists pusmastā.

Tāpat Ķīnā tika apturētas visas publiskās izklaides, pieminot pandēmijā mirušos.

Ar šiem pasākumiem tika godināti "mocekļi un mirušie tautieši, kas krituši cīņā pret jaunā koronavīrusa epidēmiju", paziņoja Valsts padome.

Piemiņas pasākumi notika visās lielākajās pilsētās, īpaši Uhaņā, kur decembrī bija sācies koronavīrusa uzliesmojums. Šī pilsēta 23.janvārī tika pilnīgi noslēgta no ārpasaules, lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos, un Ķīnas komunistu līderi ir nosaukuši Uhaņu par "varoņpilsētu" tās 11 miljonu iedzīvotāju ziedošanās dēļ.

Sestdien Ķīnas Nacionālā veselības komisija paziņoja, ka pēdējās diennakts laikā apstiprināts viens jauns inficēšanās gadījums Uhaņā un 18 "importēti" inficēšanās gadījumi, kā arī četri jauni nāves gadījumi - visi Uhaņā.

Ķīnā saskaņā ar oficiālajiem datiem no Covid-19 miruši 3326 cilvēki, inficējušies 81 639 cilvēki, bet 76 755 izveseļojušies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.