Viļņā apsver iespēju ierīkot pagaidu slimnīcu izstāžu centrā "Litexpo"

Pasaule
LETA 16:55, 24.03.2020 0

Viļņas pašvaldība apsver iespējas, ka, vēršoties plašumā koronavīrusa epidēmijai, pagaidu slimnīcas Covid-19 slimniekiem varētu ierīkot izstāžu centrā "Litexpo", arēnās, slēgtajos stadionos un skolās.

 
Foto: LETA

"Pirmām kārtām ārstniecības procedūru sniegšanai mēs plānojam pārveidot izstāžu centru "Litexpo"," ziņu aģentūrai BNS pastāstīja Viļņas pašvaldības administrācijas direktors Povils Poderskis.

"Ja mums uz laiku nodos pārvaldīšanā "Litexpo", telpu iekārtošanu varētu sākt jau šajā nedēļā. Jau tiek apspriests, kādā līmenī šo lēmumu varētu pieņemt. Ja mēs tur veidosim slimnīcu, juridiski tiks atvērta filiāle kādai ārstniecības iestādai - poliklīnikai "Centro poliklinika" vai Viļņas klīniskajai slimnīcai," paskaidroja Poderskis.

Pēc viņa teiktā, tiek izskatītas iespējas izvietot pagaidu slimnīcas "Siemens" un "Jeep" arēnās, slēgtajos stadionos, skolās un pat daudzstāvu autostāvvietās.

Šādās pagaidu slimnīcās varētu ārstēt tos Covid-19 slimniekus, kuriem slimība norit vieglā formā, norādīja Poderskis.

"Runa ir par tiem, kuriem nav nepieciešams papildu medicīniskais aprīkojums," sacīja Lietuvas galvaspilsētas pašvaldības administrācijas direktors.

Kā ziņots, Lietuvā konstatēti 187 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un viens nāves gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Sabiedrība Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 728

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietots 51 Covid-19 pacients, tostarp viens pārvests, līdz ar to kopējais stacionāros esošo ar koronavīrusu sirgstošo pacientu skaits pieaudzis no 698 sestdien līdz 728 svētdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Sabiedrība Svētdien Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par piecu saslimušo personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

COVID-19 Sestdien stacionēts pēdējos mēnešos mazākais Covid-19 pacientu skaits

Sestdien Latvijas slimnīcās nogādāti 43 Covid-19 pacienti, kas ir mazākais vienā diennaktī stacionēto ar jauno koronavīrusu sasirgušo cilvēku skaits pēdējo trīs mēnešu laikā, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

COVID-19 Nedaudz palielinājies slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits

Svētdien Latvijā stacionēti 52 Covid-19 pacienti, tostarp trīs pārvesti, līdz ar to patlaban kopumā stacionāros ārstējas 939 pacienti, kas ir par 16 vairāk nekā dienu iepriekš, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.