Audi paziņo, ka izlaidīs elektromobili, kas maksās vien 20 000 eiro

Pasaule
iauto.lv 13:39, 19.02.2020 0

Audi vadība apstiprinājusi kompakta un cenu ziņā pieejama pilsētas elektroautomobiļa projektu. Tirgū tas varētu nonākt 2022.gadā un maksāt aptuveni 20 000 eiro.

 

Intervijā izdevumam Auto Express viens no Audi vadošajiem menedžeriem Fermins Santoss pastāstījis, ka kompānija izlaidīs kompaktu pilsētas elektroautomobili, kas varēs konkurēt ar Honda un Mini elektriskās piedziņas modeļiem.

Zināms, ka elektriskā Audi pamatā būs vienkāršota MEB platformas versija MEB Entry, bet attālums, ko varēs veikt ar pilnībā uzlādētu akumulatoru būs aptuveni 240 km. Plānots, ka pirmais šo arhitektūru izmēģinās hečbeks, kas izgatavots pēc koncepta Volkswagen ID.Entry motīviem. Tas notiks 2022.gadā, bet platformas brālis no Audi varētu tikt veidots pēc līdzības ar pērn parādīto konceptu Al:me un parādītos tuvāk gada beigām. Pateicoties vienkāršotajai platformai Audi varētu piedāvāt cenu aptuveni 20 000 eiro robežās, kamēr vēl vēlāk plānotās „mazbudžeta” versijas no Seat un Škoda, varētu uzrunāt vēl plašāku pircēju loku.

Tikmēr jau droši zināms, ka jau nākamgad ceļu pie pircējiem sāks pilnībā elektriskais Q4 e-tron – krosovers, kas taps uz parastās MEB platformas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Lasiet arī

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Veselība Latvijas Uroloģijas asociācija izteica svarīgu brīdinājumu vīriešiem (+VIDEO)

Patiesībā nevis vecajam kungam ir jāuztraucas par savu PSA, bet gan viņa dēlam un varbūt arī mazdēlam.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".