Somijā vīrieti no Latvijas tiesā par bumbas uzbrukuma plānošanu

Pasaule
LETA 15:11, 17.01.2020 0

Helsinku apgabaltiesa sākusi izskatīt lietu pret 22 gadus vecu vīrieti no Latvijas, kurš apsūdzēts par plāniem 2018.gadā Vecgada svinību laikā sarīkot paštaisītas bumbas uzbrukumu cilvēku pilnajā Helsinku centrā, lai vērstos pret "daudziem ārvalstniekiem un musulmaņiem".

 

Apsūdzības rakstā teikts, ka vīrietis veicis sprādzienbīstamas ierīces izmēģinājumu pirms viņu aizturēja 2018.gada oktobrī.

Tāpat prokuratūra norādījusi, ka apsūdzētais lejupielādējis internetā instrukcijas bumbas izgatavošanai un plānojis bumbai nepieciešamos izejmateriālus nozagt savā darbavietā.

Lai gan vīrietis noliedz savu vainu izvirzītajās apsūdzībās, viņš ir atzinis, ka ir izgatavojis sprādzienbīstamas ierīces un alkohola reibumā runājis par eksplozijas izraisīšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā apsūdzētais paziņoja, ka vēlētos, lai līdzās nepastāvētu dažādas kultūras un reliģijas. Viņš paudis uzskatu, ka Eiropai ir jābūt vietai priekš "Eiropas kultūras".

Izmeklēšanas laikā viņš apcietinājumā pavadīja nedēļu. Prokuratūra pieprasa viņam piespriest cietumsodu.

Tiesas sēdes laikā apsūdzētais izmantojis tulka starpniecību.

Somijas iedzīvotāju reģistra dati liecina, ka apsūdzētajam nav deklarētas dzīvesvietas valstī.

Portāls "News now Finland" ziņo, ka vīrietis ir no Latvijas. Savukārt ziņu aģentūra STT vēsta, ka viņš ir celtnieks, kurš Somijā ieradies 2017.gadā. Viņam uz rokas esot uztetovēts SS vienību simbols.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.