Austrālijas ugunsgrēku dūmu mākonis redzams pat 12 000 km attālumā (+VIDEO)

Pasaule
LETA 15:57, 07.01.2020 0

Dūmu mākonis, kuru radījuši krūmāju savvaļas ugunsgrēki Austrālijā, ir saskatāms pat vairāk nekā 12 000 kilometru attālumā Čīlē un Argentīnā, pirmdien paziņoja šo Dienvidamerikas valstu meteoroloģijas dienesti.

 

"[Rīta stundās] efekts bija redzams saulē sarkanos toņos. Šo efektu radīja dūmu mākonis no ugunsgrēkiem," sacīja Čīles Meteoroloģijas dienesta vadītājs Patrisio Urra.

Mākonis ir pacēlies 6000 metrus virs jūras līmeņa, un nav nekāda meteoroloģiska iemesla, lai tas atgrieztos uz zemes. Tas nerada nekādus draudus Čīlei, teica Urra.

Argentīnas Meteoroloģijas dienests publicēja mākoņa satelītattēlus un paziņoja, ka to ir "transportējušas frontālās [gaisa] sistēmas, kas pārvietojas no rietumiem uz austrumiem".

Dienests piebilda, ka redzams tikai tas, ka "saule ir nedaudz sarkanāka".

Reģionālā meteoroloģijas kompānija "Metsul" paziņoja, ka šis mākonis varētu sasniegt pat Riugrandi du Sulas štatu Brazīlijā.

Savvaļas ugunsgrēkos Austrālijā gājuši bojā vismaz 25 cilvēki un nopostīti 2000 māju. Tajos izdegusi teritorija apmēram Īrijas salas platībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.