Uz skatuves uzstāsies slavenais mākslinieks Andris Bērziņš ar draugiem (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 14:07, 06.09.2024 0

Priekšnesuma un dziesmas meistaram jau ir 72 gadi, taču viņš ir teicamā formā.

 

Latvijas leģendārā un izcilā aktiera Andra Bērziņa īpašā koncertizrāde, kas veltīta viņa spožajai aktiera un režisora karjerai, notiks 21.septembrī VEF Kultūras pilī. Šajā svinīgajā vakarā būs iespēja izbaudīt daudzveidīgus un aizraujošus priekšnesumus, kas atklās Andra Bērziņa talanta plašumu - no dziļi emocionāliem monologiem līdz humoristiskām un sirsnīgām dziesmām, padarot šo vakaru par īstu māksliniecisku piedzīvojumu.

Andris Bērziņš ir leģenda, kas aizkustinājusi daudzu sirdis. Šis ir unikāls notikums, kurā viņš dalīsies savā dzīves stāstā, atmiņās un skatījumā uz mākslu.

Koncertizrādē piedalīsies arī aktiera dziedošie draugi - Aija Dzērve, Gundars Grasbergs, Edgars Pujāts un citi, kopīgi kavējoties atmiņās par viņa radošo ceļu. Šajā īpašajā vakarā izbaudīsim neaizmirstamus priekšnesumus, kas cildina mākslinieka daudzpusīgo talantu un ieguldījumu Latvijas teātra un kino mākslā.

Koncertā tiks atskaņotas emocionāli piepildītas Andra Bērziņa populāru teātra lomu, izrāžu un filmu dziesmas, kas tapušas pateicoties izciliem komponistiem - Raimondam Paulam, Zigmāram Liepiņam, Jānim Lūsēnam, Uldim Marhilēvičam un Uldim Stabulniekam.

Instrumentālais ansamblis "AR maestro" Anatolija Livčas vadībā uzburs lielisku muzikālo atmosfēru.

Andris Bērziņš (dzimis 1952. gada 26. jūlijā Līgatnē) ir latviešu aktieris.

Beidzis mācības Cēsu 1. vidusskolā. 1977. gadā absolvējis Latvijas konservatorijas Teātra fakultāti, 1986. gadā — Kultūras un mākslas zinātņu fakultātes Režijas nodaļu.

Kopš 1974. gada ar pārtraukumiem darbojās Dailes teātrī. Ir bijušas vairākas lomas citos teātros: neatkarīgajā teātrī "Kabata", Jaunajā Rīgas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī un citos. Tāpat tēlojis kino un TV, tai skaitā attēlojis Jagudinu TV3 seriālā "UgunsGrēks". Piedalījies Ziedoņa akmens stādīšanas pasākumā, Jūlija Krūmiņa memuāru "Iļģuciema pašpuikas stāsti" prezentācijas pasākumā, Latvijas simtgadnieku salidojumā, viesojies raidījumos "Rampas ugunis", "Preses klubs" un "Dienas personība", vadījis Latvijas Autortiesību aģentūras rīkoto Autortiesību bezgalības balvas pasniegšanas sarīkojumu. Bērziņš ir nodarbojies arī ar uzņēmējdarbību, bijis teātra kluba "Austrumu robeža" un neatkarīgā teātra "Kabata" līdzīpašnieks.

Kopā ar Raimondu Paulu, Hariju Spanovski un Jāni Paukštello saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2012 nominācijā "Labākais šlāgermūzikas albums" un kopā ar Raimondu Paulu saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2020 nominācijā "Šlāgera, kantrī vai rockabilly mūzikas albums". 2010. gadā saņēmis Latvijas Aktieru asociācijas ikgadējo balvu "Āksta cepure".

2003. gadā izdota Gunnara Treimaņa un Lenvijas Sīles grāmata par Andri Bērziņu "Es neesmu pieclatnieks, kas visiem patīk! : aktiera Andra Bērziņa mistērija 5 cēlienos". Andra Bērziņa meita Marija Bērziņa arī ir aktrise.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.