Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 09:48, 22.07.2024 0

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

 

Leģendārais holandiešu kinorežisors pats personīgi Rīgā prezentēs savu jaunāko filmu "Natašas deja" kinofestivāla "Baltijas Pērle" speciālā programmā.

26.septembrī kinoteātrī Splendid Palace, holandiešu kino klasiķa Josa Stellinga radošā tikšanās ar interesentiem un viņa filmas pirmizrāde.

Joss Stellings ir viens no nozīmīgākajiem neatkarīgajiem režisoriem pasaules 'art house' kino vidē, kurš radījis unikālu stilu, kas veiksmīgi spēj apvienot poēziju, mūziku un glezniecību.

"Pasaule ir netaisnīga un nežēlīga, tomēr kaut kur dzīvo daiļa meitene, kura brīnišķīgi dejo. Reiz, Dantjē, kad tu viņu sastapsi un iemīlēsi, - viss mainīsies." Šis slimīgi satraucošais solījums, kuru māte deva bērnībā, ir palīdzējis viņam noturēties pašos skumjākajos dzīves brīžos, līdz beidzot viņš viņu satika.

Jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts. Cilvēki, kas teju ir zaudējuši cerību uz skaistu un veiksmīgu dzīvi, atrod mierinājumu un prieku saskarsmē vienam ar otru.

Viņa jaunā filma - izsmalcināta vizuāla poēzija, tieši mērķēta skatītāja sirdī, līdzīgi, kā viss pārējais viņa radošajos darbos - iemieso sevī meditatīvu vēstījumu par mīlestību un vientulību, par cilvēcisku tuvību, dzīves jēgu un absurdumu.

Arī šeit saglabājas režisora rokraksts - minimums dialogu, spoža aktierspēle, pustoņi un zemteksti, kas atstāj skatītājiem telpu brīvai fantāzijai un pārdomām.

Ar šo filmu režisors atvadās no saviem skatītājiem.

" Šī ir mana pēdējā un ļoti personiska filma! Tā ir savīta no emocionālo atmiņu dzīpariem, pārdzīvotiem un noslēptiem atmiņu labirintos. Esmu tajā atkailinājis savas dvēseles vislielākos noslēpumus...Ļoti daudz sapiņķerētu taciņu..." Joss Stellings

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Kultūra Filmu festivāls «‎Baltijas pērle» seansus veltīs Alēna Delona piemiņai (+VIDEO)

Aktiera ierašanās Latvijā, viņa uzstāšanās un uzruna skatītājiem un kolēģiem kinematogrāfistiem - tas viss tagad ataust atmiņā kā sapnis.

Kultūra Lokarno kinofestivālā godalgas saņēmusi Lietuvas un Latvijas kopražojuma filma

77. Lokarno starptautiskajā kinofestivālā divas konkursa godalgas piešķirtas Lietuvas un Latvijas kopražojuma filma "Sausi slīkstot" jeb "Seses", informē Nacionālais kino centrs.

Kultūra Nākammēnes Rotko muzejā Daugavpilī tiks atklāta unikāla izstāde (+VIDEO)

Tiks aptvertas visas radošās jomas, kurās Jans un Eva Švankmajeri darbojušies visā dzīves laikā.

Kultūra Animācijas filmu «Straume» Latvija nominēja «Oskaram» (+VIDEO)

Demonstrācija nacionālajos kinoteātros sāksies 29. augustā.