Sofija Rotaru reaģēja uz Krievijas veikto Kijevas apšaudi

Kultūra
VS.LV 06:13, 10.07.2024 0

8. jūlijā ienaidnieks uzbruka vairākām Ukrainas pilsētām, un šajos uzbrukumos gāja bojā vairāk nekā 30 cilvēku, tai skaitā tika ievainoti bērni, kuri ārstējās slimnīcā "Ohmatdet".

 
Foto: Instagram

Ukraiņu dziedātāja Sofija Rotaru reaģēja uz Kijevas apšaudi, ko 8. jūlijā veica Krievija. Viņa sociālajā tīklā Instagram dalījās ar attēlu, kurā redzamas ienaidnieka uzbrukuma sekas.

Rotaru parādīja krievu raķetes trieciena sekas bērnu slimnīcā "Ohmatdet". Attēlam viņa nepievienoja komentāru, bet pievienoja emocijzīmi ar salauztas sirds simbolu. Kopumā pēdējos gados Rotaru nav bijusi aktīva sociālajos tīklos, galvenokārt tikai apsveic tuviniekus svētkos un reaģē uz notikumiem Ukrainā, īpaši valsts svētkiem un masveida apšaudēm.



Krievijas uzbrukums skāra bērnu slimnīcu "Ohmatdet", kurā bērni ārstējas no smagām slimībām. Šī medicīnas iestāde ir pazīstama ne tikai Ukrainā, bet arī visā Eiropā. Papildus "Ohmatdet" tika apšaudīts vēl viens medicīnas centrs, kā arī Kijevas iedzīvotāju mājas. Ir zināms par vairāk nekā 30 bojāgājušajiem un aptuveni 120 ievainotajiem.

Papildus galvaspilsētai masveida apšaudēs cieta arī Krivija Rihā, Dņipra un Pokrovska. Krivija Rihā ir 10 bojāgājušie un 48 ievainotie. Dņipra ziņo par vienu bojāgājušo un 12 ievainotajiem, savukārt Pokrovskā tika nogalināti trīs cilvēki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Ukrainas spēki pavirzījušies dziļāk Kurskas apgabalā

Ukrainas spēki turpina virzīties dziļāk Krievijas Kurskas apgabalā, dodoties uz Gluškovas rajonu, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Pasaule Kongresmeņi: Ukrainai jāļauj veikt triecienus Krievijā ar ASV ieročiem

ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas republikāņu grupa nosūtījusi vēstuli prezidentam Džo Baidenam, aicinot viņu atcelt ierobežojumus, kas Ukrainai noteikti attiecībā ASV tālās darbības rādiusa raķešu, konkrēti - ATACMS, izmantošanu triecieniem Krievijā.

Pasaule Maskava piedzīvo masīvu ukraiņu lidrobotu uzbrukumu

Naktī uz otrdienu Maskava piedzīvojusi masveidīgu ukraiņu lidrobotu uzlidojumu, kura dēļ Krievijas varasiestādes bijušas spiestas slēgt trīs lidostas - Domodedovas, Vnukovas un Žukovas.