Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Kultūra
LETA 22:58, 17.06.2024 0

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja Lielo kapu reālai sakārtošanai, tāpēc pirmā vieta netika piešķirta, informēja Rīgas pašvaldībā.

 
Foto: LETA

Konkursā piešķirta otrā vieta, divas trešās vietas un veicināšanas balva.

Otrās vietas ieguvējs "Nemoralis Landscape Architecture/ Outofbox Architecture/ Pure Konsultācijas" saņem godalgu - 14 000 eiro. Diviem trešās vietas ieguvējiem - SIA "Grupa 93" un "Juul Frost Architects" - katram pienākas 7000 eiro. Veicināšanas godalga 2000 eiro apmērā piešķirta personu apvienībai "the people", kas konkursā piedalījās sadarbībā ar SIA "Ainavas izpētes un plānošanas institūts".

Komisijas lēmumā sacīts, ka katrā konkursa darbā ir kāds labs risinājums, tomēr nav gatavas idejas un kompleksa redzējuma visu nepieciešamo pasākumu kopumam. Kopumā neviens no darbiem nedodot pietiekami spēcīgu, drošu un nepieciešamā detalizācijā atrisinātu memoriāla "Lielie kapi" vērtību saglabāšanas un vietas attīstības redzējumu.

Žūrijas komisija iesaka Rīgas pieminekļu aģentūrai sākt sarunu procedūru ar konkursa otrās vietas ieguvēju un izskatīt iespēju piesaistīt arī trešās vietas autorus turpmākajā konceptuālās idejas izstrādē.

Rīgas Latviešu biedrības nama vestibilā līdz jūlija vidum iespējams apskatīt visus konkursam iesniegtos metu projektus.

Jau ziņots, ka žūrija ir pabeigusi vērtēt Rīgas Lielo kapu pārveides metu konkursā iesniegtos darbus.

Konkursa mērķis ir iegūt radošas idejas un piedāvājumus, "kā cieņpilni saglabāt Lielo kapu apbedījumus, kultūrvēsturiskās un dabas vērtības nākamajām paaudzēm, kā sakārtot šo teritoriju un kā izmantot esošās zaļās infrastruktūras potenciālu kā bioloģiski daudzveidīgu un Eiropas mērogā unikālu vēstures, sabiedriskās atmiņas un vides ainavu, lai uzlabotu pilsētvides kvalitāti un Lielo kapu pieejamību Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem", pauž pašvaldība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra LMA rādīs nacionālās keramikas fantastiskos sasniegumus (+VIDEO)

No tradicionālām un iedvesmojošām līdz inovatīvām un eksperimentālām pieejām.

Kultūra «Rahu» jaunā dziesma runā par mīlestības sākumu (+VIDEO)

Grupa ir bieži viesi krogos, parādēs un pat smalkās viesībās.

Kultūra Liepājā izsludināts atklāts projektu konkurss roka tradīciju atklāšanai

Projektu konkursa mērķis un prioritāte ir finansiāli atbalstīt kultūras projektus, kas stiprinātu un pilnveidotu "Liepāja 2027" projektu kopuma "Rokam roku" notikumus, radītu iespēju "atrakt" roka tradīciju Liepājā un ar starptautisku partneru iesaisti izveidot jaunus, neparastus un aizraujošus notikumus, kas simboliski ieskandinātu "Rokam roku" programmu 2027.gadā.

Kultūra Latvijā norisināsies starptautiska konference «Kultūras mantojums un drošība»

Atzīmējot UNESCO Konvencijas par kultūras vērtību aizsardzību bruņota konflikta gadījumā 70.gadadienu, Latvijā 14.oktobrī norisināsies starptautiska konference politikas plānotājiem un kultūras mantojuma profesionāļiem "Kultūras mantojums un drošība".

Lasiet arī