Siliņa: Filmu nozare var paļauties, ka finansēšanas noteikumi šogad nemainīsies

Kultūra
VS.LV 21:57, 22.04.2024 0

Filmu nozare var paļauties, ka finansēšanas noteikumi šogad nemainīsies, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

 

"Filmu nozarei būs būt un turpināties," uzsvēra Siliņa norādot, ka šogad finansēšanas sistēma paliek "pa vecam" un ka Latvijā var gaidīt gan straumēšanas platformas "Netflix" un citu darbu tapšanu šajā jomā.

Premjerministre akcentēja, ka tādējādi tiek atbalstīta Latvijā nozīmīga uzņēmējdarbība, kas palīdz arī valsts tēlam ārvalstīs.

Gadījumā, ja esošais mehānisms vairs netiktu vērtēts kā elastīgs, tad tālākā nākotnē, iespējams, varētu veidot kādu finansēšanas fondu, pauda Ministru prezidente.

Kā ziņots, filmu nozare var būt mierīga, jo atbalsta programma turpināsies tāda pati kā līdz šim, pirms nedēļas pēc koalīcijas sanāksmes pauda arī ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), kura pārraudzībā ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kas uzrauga īpašu atbalsta programmu ārvalstu kino ražotājiem, kas izvēlas filmas un seriālus uzņemt Latvijā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš bija vēstījis, ka ir apdraudēta ārvalstu kino uzņemšana Latvijā, jo Finanšu ministrija (FM) vēlas mainīt nosacījumus atbalsta sistēmai.

Pēc pagājušās nedēļas koalīcijas sanāksmes Valainis sacīja, ka visas domstarpības ir izrunātas ar FM un atbalsta sistēma nemainīsies. "Mēs joprojām būsim pievilcīgākais galamērķis filmu industrijai reģionā, par ko mēs ilgus gadus esam cīnījušiem, un tā arī to turpināsim," uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, Eiropā daudzās valstīs ir radītas īpašas atbalsta programmas, kas filmu veidotājiem jau pēc filmēšanas beigām ļauj atgūt daļu no iztērētās naudas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sabiedrība Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

Sabiedrība Siliņa skaidro, kāpēc Vitenbergs nevar izmeklēt «Rail Baltica» problēmas

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzskata, ka Saeimas deputāta, bijušā satiksmes ministra Jāņa Vitenberga (NA) atrašanās "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā būtu tiešs interešu konflikts.

Kultūra Siliņa patīkami pārsteigta par Lāces spēju izprast un sadzirdēt

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ir patīkami pārsteigta par kultūras ministra amata kandidātes Agneses Lāces (P) spēju izprast un sadzirdēt kultūras nozares aktuālās vajadzības.

Sabiedrība Siliņa ievēlēta par Jaunās vienotības valdes priekšsēdētāju

Par partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) valdes priekšsēdētāju ievēlēta premjerministre Evika Siliņa, šodien tika paziņots "Vienotības" domes un JV kopsēdē.