SEPLP prasa ombudei vērtēt portālā publicēto «Cūku komiksu» par karu Ukrainā

Kultūra
LETA 20:20, 24.02.2024 0

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) aicina ombudi Andu Rožukalni izvērtēt sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā publicēto "Cūku komiksu", liecina SEPLP ieraksts tviterī.

 
Foto: LSM

Plašu interneta lietotāju kritiku sestdien izpelnījās "lsm.lv" publicēts "Cūku komikss" par karu Ukrainā, kurā attēlotas cūkas militāristu formā, attēlojot Ukrainas kareivjus, kas cīnās pret Krieviju.

Cilvēki uzsvēruši, ka šāds saturs ir neatbilstošs publicēšanai jo īpaši kara sākuma otrajā gada dienā.

Uzmanību tam bija pievērsis arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš tviterī, atzīmējot portālu, rakstīja, ka "jokot var un vajag, bet svarīgs ir arī konteksts".

Sākumā "lsm.lv" redakcija tviterī uz citu lietotāju sašutumu atbildēja, skaidrojot, ka komiksam ir sava "cūku" izcelsmes leģenda, kas atrodama pie katra jaunākā komiksa, un cūka var būt gan iedomāts būvnieks, gan nebraucošu vilcienu pasažieris, gan sporta spēļu dalībnieks, ikvienam no mums līdzīgs un atšķirīgs.

Taču vēlāk publicēts medija galvenās redaktores Martas Ceravas skaidrojums, atzīstot, ka portāls "nevietā un nelaikā izveidoja "Cūku komiksu" par karu Ukrainā".

"Atvainojamies, nevienu negribējām aizskart," pauda Cerava.

Publikācija no portāla izņemta.

Tikmēr SEPLP, atbildot uz sabiedriskajā telpā pausto satraukumu par "Cūku komiksa" publikāciju 24.februārī, aicinājusi ombudu sniegt savu vērtējumu un atgādina, ka sabiedriskajiem medijiem likums nosaka pienākumu strādāt atbilstoši augstākajiem profesionālajiem un ētikas standartiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Kremļa manipulācijas ar informāciju mazina krievu nogurumu no kara

Ukrainas spēku operācija Kurskas apgabalā ir satrauksi krievus, taču Kremļa informācijas operācijas mazina nogurumu no kara un ļauj Krievijai izvēlēties ilgstoša novājināšanas kara stratēģiju, secinājusi ASV domnīca "Kara studiju institūts" (ISW).

Pasaule Krievija ziņo par 158 ukraiņu dronu notriekšanu

Krievija svētdien paziņojusi, ka tai naktī izdevies notriekt 158 ukraiņu dronus virs 15 apgabaliem, tai skaitā divus virs Maskavas un deviņus virs Maskavas apgabala.

Pasaule Ukraina iesniegusi ASV sarakstu ar ATACMS mērķiem Krievijā

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs intervijā telekanālam CNN apstiprināja, ka piektdien Vašingtonā augstām ASV amatpersonām nodevis sarakstu ar mērķiem Krievijas teritorijā, kam Kijiva vēlas veikt triecienus ar ASV tāla darbības rādiusa raķetēm ATACMS.

Pasaule Ukraiņi notriekuši krievu pikējošo bumbvedēju Su-25

Ukrainas zenītartilēristi virs Doneckas apgabala Kramatorskas virzienā notriekuši krievu pikējošo bumbvedēju Su-25, kas mēģinājis apšaudīt ukraiņu pozīcijas, ziņo Ukrainas armijas operatīvi stratēģiskais grupējums "Horticja".