Sāksies Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» pasākumi

Kultūra
LETA 08:31, 01.02.2024 0

Ar režisores Rozes Stiebras filmas "Sirds likums" pirmizrādi kinoteātrī "Splendid Palace" šovakar plkst.18.30 sāksies Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasākumu programma, kas noslēgsies svētdien, 4.februārī, ar balvu pasniegšanas ceremoniju, aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Dace Čaure.

 
Foto: LETA

"Lielā Kristapa" pasākumu programmas laikā gaidāmas pirmizrādes, bezmaksas nominēto filmu seansi un filmu skate tiešsaistē. "Lielā Kristapa" laikā pirmizrādi piedzīvos divas filmas - Stiebras animācijas pasaka "Sirds likums" un Reiņa Ūbeļa psiholoģiskā šausmu filma "Dragūni", kas piektdien plkst.18.30 būs skatāma kinoteātrī "Splendid Palace".

Paredzēts, ka no šodienas līdz sestdienai, 3.februārim, norisināsies pasākums "Lielā skatīšanās", kur bez maksas varēs noskatīties vairākas balvai nominētās filmas. Īsfilmu seansi notiks šodien un piektdien kinoteātrī "Splendid Palace", bet pilnmetrāžas filmām veltīta būs sestdiena.

Kinoteātrī "Splendid Palace" plkst.10.30 notiks animācijas filmas "Lielais Indriķis" seanss mākslinieka un producenta Māra Putniņa piemiņai. Pēc tam visas dienas garumā gaidāma spēlfilmu programma. Savukārt kinoteātrī "K.Suns" sestdien tiks izrādītas četras pilnmetrāžas dokumentālās filmas.

Nacionālā Kino centra vietnē "filmas.lv" līdz 6.februārim bez maksas var skatīties 12 filmas divos tematiskos blokos - sešas filmas, kurās strādājusi "Lielā Kristapa" Mūža balvas laureāte, kinomāksliniece Ieva Romanova, un sešas iepriekšējā gadā apbalvotās "Lielā Kristapa" labākās filmas. Trīs no portāla programmā iekļautajām filmām būs pieejamas tikai vienu dienu - sestdien, 3.februārī.

Savukārt portālā "Lsm.lv" turpinās balsojums par skatītāju simpātiju balvas saņēmēju. Līdz piektdienas, 2.februāra, plkst.23.59 var balsot par savu iecienītāko filmu, un visvairāk balsu ieguvušajai filmai balvu pasniegs ceremonijā.

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonija notiks svētdienas vakarā. To šogad plānots veidot kā multimediālu izrādi, kas parādīs skatītājiem filmu veidošanas aizkulises. Svinīgajā ceremonijā Dailes teātrī pasniegs balvas labākajām filmām un filmu nozares profesionāļiem, kā arī īpašās žūrijas un sadarbības partneru balvas un balvu par mūža ieguldījumu filmu mākslā. Skatītāji to varēs vērot Latvijas Televīzijas un portāla "Lsm.lv" tiešraidē, kas sāksies plkst.21.05.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Lasiet arī

Kultūra Pirmizrādi Latvijā piedzīvos režisora Sīmaņa filma «Marijas klusums»

Kinoteātros visā Latvijā no ceturtdienas sāks demonstrēt jauno filmu studijā "Mistrus Media" veidoto režisora Dāvja Sīmaņa filmu "Marijas klusums", kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 74.Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā un saņēmusi Ekumēniskās žūrijas balvu, aģentūru LETA informēja producents Gints Grūbe.

Kultūra Filma «Kaprači»: viņi gatavo mūža mājas mums visiem (+VIDEO)

Režisors un operators Ivars Zviedris ir viens no pēdējā laika titulētākajiem dokumentālā kino autoriem.