Šomēnes Regnārs Vaivars Nacionālajā teātrī iestudēs pats savu traģikomēdiju

Kultūra
VS.LV 14:50, 04.10.2023 0

Katrs varmāka uzskata sevi par upuri, pauž dramaturgs.

 

26. oktobrī pirmizrāde Regnāra Vaivara audzināšanas romānam “Suņu ciema Nelaimes lācis”. Tas būs ceļojums, paliekot uz vietas. Kas notiek, kad “pagriez otru vaigu” sastopas ar “aci pret aci un zobu pret zobu”. Par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju.

Tas būs ceļojums, paliekot uz vietas. Kas notiek, kad “pagriez otru vaigu” sastopas ar “aci pret aci un zobu pret zobu”. Tas būs par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju. Kā ir, ja skatīties drīkst, bet nedrīkst pieskarties, pieskarties drīkst, bet nedrīkst iekosties, iekosties drīkst, bet nedrīkst sakošļāt, sakošļāt drīkst, bet nedrīkst izgaršot, izgaršot drīkst, bet nedrīkst norīt. Atcerieties, katrs varmāka uzskata sevi par upuri. Indivīds ir gudrs, stulba ir masa. Ja sods par jebkuru noziegumu nenāk ātri, gan noziegums, gan sods kļūst neadekvāti lieli. Agresoru vienmēr aizvaino upura nevēlēšanās atdoties labprātīgi un provocē vēl lielāku agresiju. Pāridarījuma piedošana ir līdzjūtīga līdzdalība noziegumā. Ir situācijas, kurās nežēlība ir daudz līdzjūtīgāka, konstruktīvāka un mazāk postoša nekā (bezgalīga) mīlestība.

Režisors - Regnārs Vaivars (1973). Beidzis LKA aktiermākslas un režijas kursu 1997. gadā.

Uzsācis darbu Latvijas Nacionālajā teātrī, bijis teātra štata režisors līdz 2009. gadam kā jaunais un dumpīgais skatuves “huligāns”, kura darbus raksturo interese par subkultūras tēliem un varoņiem, alternatīvas mūzikas oriģināls izmantojums, tēlaina skatuves telpa un augsta precizitāte aktieru lomu partitūras izstrādē.

Pēc brīvmākslinieka statusa izvēles aizvien lielāku uzmanību pievērsis teksta radošai pārrakstīšanai, pielāgojot iecerētajam izrādes vēstījumam, atsakoties no režijas kā teksta interpretācijas, bet uzsverot savas alternatīvas pasaules uzbūvi.

Izrādes galvenās lomas ir Laura Siliņa, Uldis Anže, Kārlis Reijers.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Kultūra Nacionālajā teātrī galveno lomu atveidos seriāla zvaigzne Madara Zvīdre (+VIDEO)

Skatītāji dažādās formās pauduši vēlmi, lai uz teātra skatuves atgrieztos lielā klasika.

Kultūra Izcilajam un tautā mīlētajam Uldim Dumpim - 80! Viņu godinās teātrī

Latvijas Nacionālajā teātrī šodien plkst.19 pulcēsies teātra kolektīvs un viesi, lai godinātu aktieri Uldi Dumpi 80.gadu jubilejā.

Kultūra Seņkovs: Gribu dzīvot valstī, kur bagātāks nevar likt mašīnu pie teātra ieejas

Kā ziņots, ar izrādi "Spēlēju, dancoju" pagājušajā ceturtdienā tika atklāta Latvijas Nacionālā teātra jaunā sezona. Svinīgajā pieņemšanā izrādes režisors Elmārs Seņkovs, kurš sezonas sākumā kritiski izteicās par teātra direktora maiņu un Kultūras ministrijas rīcību, kā arī atteicās no teātra mākslinieciskā vadītāja vietas, savā uzrunā bija ļoti emocionāls, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

Kultūra Nacionālajam teātrim pievienosies aktieris, Seņkova domubiedrs Matīss Budovskis

Jaunais Latvijas Nacionālā teātra direktors Māris Vītols pastāstījis, ka 7.augustā viņam notiks tikšanās ar aktieri Matīsu Budovski, kurš pievienosies teātra ansamblim. Viņam ieplānotas lomas dažādās izrādēs jau jaunajā sezonā, kuras saturisko pusi pilnībā ir veidojis teātra mākslinieciskā vadītāja amatu pametušais režisors Elmārs Seņkovs.