ISSP Skolas tiešsaistes kursā varēs apgūt fotogrāfijas pamatus

Kultūra
VS.LV 12:04, 14.12.2022 0

"ISSP Skolas" tiešsaistes kursā interesenti varēs apgūt fotogrāfijas pamatus, informēja skolas pārstāve Katrīna Dūka.

 

No janvāra "ISSP Skola" aicina apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas intensīvā divu mēnešu tiešsaistes kursā "Ievads fotogrāfijā", kas pieejams ikvienam interesentam Latvijā un ārpus tās. Kursu vadīs pieredzējuši pasniedzēji un fotogrāfi Vika Eksta un Ingus Bajārs.

"Ievads fotogrāfijā" ir domāts ikvienam, kam ir interese par fotogrāfiju, neatkarīgi no pieredzes un prasmēm, un kas vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā.

Kursu veido astoņi tematiskie bloki, ietverot gan teorētiskās lekcijas, gan praktiskās nodarbības. Kursa dalībnieki apgūs attēlu veidošanas principus un iemācīsies radīt fotogrāfijas gan darba vajadzībām, gan savam priekam. Pildot praktiskus un radošus uzdevumus, dalībnieki apgūs fotogrāfijā pielietoto vizuālo valodu, kā arī gūs ieskatu svarīgu autoru daiļradē.

Pēc ievadkursa beigšanas dalībniekiem būs izpratne par tādiem jēdzieniem kā ekspozīcija, slēdža laiks, asuma dziļums un citiem fotogrāfam būtiskiem rīkiem, kā arī apgūtas prasmes apzināti kontrolēt kameras iespējas. Kursa noslēgumā dalībnieki prezentēs nelielu, pašu veidotu fotogrāfiju sēriju.

Eksta ir latviešu māksliniece un pedagoģe, kas veido konceptuālās mākslas projektus, izmantojot fotogrāfiju, kustīgo attēlu, performanci. Apguvusi fotogrāfiju Andreja Granta fotostudijā un EFTI fotoskolā Madridē. Kopš 2014.gada viņa piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Bajārs ir fotogrāfs ar vairāk nekā desmit gadu darba pieredzi fotogrāfijā. Viņš ir specializējies interjera, arhitektūras un produktu fotografēšanā. Kopš 2012.gada Bajārs darbojas kā ISSP tehniskais direktors. Viņš ir pabeidzis ISSP Skolas divu gadu programmu, kā arī papildinājis zināšanas pie jomas profesionāļiem Latvijā un ārzemēs.

Kurss notiks pirmdienās un ceturtdienās no plkst.18.30 līdz 20.30 tiešsaistē. Nodarbības sāksies, tiklīdz grupa būs pilna. Provizoriskais sākums - janvārī. Nodarbības notiks latviešu valodā.

Kursu "Ievads fotogrāfijā" organizē biedrības ISSP neformālās izglītības platforma ISSP Skola, kas jau 11 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, piedāvājot mūsdienīgu, atvērtu, radošu un kritisku vidi, kurā jaunie un jau pieredzējušie fotogrāfi attīsta un papildina savas prasmes fotogrāfijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.