Dienvidkorejā skatāma Baltijas valstu keramikas izstāde

Kultūra
VS.LV 22:23, 09.11.2022 0

Dienvidkorejā ir skatāma vērienīga Baltijas valstu laikmetīgās keramikas izstāde "Drošie horizonti", informēja Latvijas Laikmetīgās keramikas centra pārstāvis Aivars Baranovskis.

 

Izstādē Kjongido Keramikas dizaina muzejā 700 kvadrātmetru platībā eksponēti septiņdesmit piecu mākslinieku darbi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, pieskaroties pasaulē aktuālām problēmām ar keramikas medija starpniecību, norāda Baranovskis.

Ar Baltijas Kultūras fonda un Baltijas valstu vēstniecību atbalstu, kopīgā darbā vienojot kuratorus no visām trim valstīm, projektu īsteno Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs sadarbībā ar Korejas Keramikas fondu, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Lietuvas Mākslinieku savienību un Igaunijas Keramikas asociāciju.

Baranovskis atzīmē, ka Baltijas laikmetīgās keramikas izstādi Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs sadarbībā ar Korejas Keramikas fondu sāka plānot jau 2020.gada sākumā. Tās sākotnējā tēma - "Safe Horizons" jeb "Drošie horizonti" - radās kā koncepts ar atsaucēm uz dažādām mūsdienu dzīves jomām. Interpretācijas ietvēra arī ģeopolitiskus jautājumus, kas ir kopīgi gan Baltijas valstīm, gan Dienvidkorejai, kā arī pašreizējās globalizētās pasaules izaicinājumus.

Latvijas Laikmetīgās keramikas centra pārstāvis uzsver, ka kopš idejas pirmsākumiem ir pagājis krietns laiks, un izstādes nosaukums "Drošie horizonti" ir ieguvis citu, smagnējāku nozīmi. Neatkarīgi no ekoloģiskām, ģeopolitiskām, sociālām un pandēmiskām problēmām tagad pasaule saskārusies ar karu Ukrainā.

Izstādei "Drošie horizonti" starptautiskā kuratoru komanda atlasīja divdesmit piecus autorus no katras Baltijas valsts. Skaitliski iespaidīgais dalībnieku skaits garantē bagātīgu un visaptverošu priekšstatu par Baltijas valstu laikmetīgās keramikas mākslu šodien, atzīmē Baranovskis.

Izstādes atklāšanā piedalījās arī visu trīs Baltijas valstu vēstnieki, uzsverot būtisku kultūras lomu starptautisku attiecību veidošanas kontekstā, tās ietekmi uz tūrisma un citu nozaru sadarbību un attīstību.

Izstāde Kjongido Keramikas dizaina muzejā apskatāma līdz 2023.gada 19.februārim.

Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs, Igaunijas Keramiķu asociācija un Lietuvas Mākslinieku asociācija popularizē laikmetīgo keramiku reģionā un pastāvīgi sadarbojas kopīgās izstādēs un citos projektos.

Tās ir organizācijas, kuru mērķis ir attīstīt laikmetīgās keramikas mediju Baltijā, rīkojot tādus pasākumus kā Latvijas keramikas biennāle, Viļņas keramikas biennāle, Kohilas Starptautiskais keramikas simpozijs Igaunijā, "Ceramic Laboratory" Starptautiskais simpozijs Daugavpilī, Kauņas kaula porcelāna simpozijs un Panevēžas Starptautiskais keramikas simpozijs. Organizācijas sadarbojas arī vērienīgu Baltijas keramikas kopizstāžu rīkošanā vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī iepazīstina Baltijas auditoriju ar pasaulē pazīstamiem ārvalstu māksliniekiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.