Centrālajā bibliotēkā notiks Baltu vienības dienai veltīts pasākums

Kultūra
VS.LV 09:10, 22.09.2022 0

Šodien plkst. 15:00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā notiks Baltu vienības dienai veltīts pasākums baltu literatūras iepazīšanai un popularizēšanai "Baltu literatūras tilts/Baltų literatūros tiltas", informēja bibliotēkas Projektu un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Santa Mūrniece.

 

Pasākumā paredzēta tikšanās ar tulkotājām Daci Meieri, Janu Egli un Indru Brūveri-Darulieni. Pasākumā ritēs sarunas un diskusijas klātienē, bet tiešraidi būs iespējams skatīties attālināti Rīgas Centrālās bibliotēkas "Facebook" lapā.

Pasākuma mērķis ir popularizēt latviešu un lietuviešu literatūru, baltu valodas un kultūru, abu tautu sadarbību, runājot par kopīgo un atšķirīgo abu radniecīgo tautu literatūrā, valodā, kultūrā, vēsturē, tradīcijās un pasaules uzskatos.

Pasākumu cikla nosaukums "Baltu literatūras tilts" izvēlēts, lai aizdomātos par to, kas savieno latviešu un lietuviešu literatūru - savienotājs ir gan tulkotājs, kurš iztulko grāmatu mērķauditorijai saprotamā valodā, gan arī bibliotēka, kurā lasītājs "satiek" autora uzrakstīto un tulkotāja iztulkoto grāmatu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Kultūra Radīta mobilā lietotne ar vairāk nekā 400 Latvijas Radio audiopasakām

Latvijas Radio ir izstrādājis jaunu mobilo lietotni - "Latvijas Radio pasakas", kur apkopotas vairāk nekā 400 pasakas par visdažādākajām tēmām, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.