Policija vērtēs iespējamus pārkāpumus "Mesa" koncerta laikā

Kultūra
LETA 16:24, 17.10.2021 0

Valsts policija vērtēs pasākuma rīkotāju atbildību saistībā ar iespējamiem epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem piektdien Rīgā, "Hanzas peronā", notikušā projekta "Mesa" koncerta laikā.

 
Foto: LETA

Kā novēroja aģentūra LETA, koncerta laikā daudzi apmeklētāji nelietoja respiratorus vai arī lietoja tos nepareizi, lai gan Covid-19 pandēmijas dēļ ārkārtējās situācijas laikā visos Latvijas kultūras pasākumos, kuros nav fiksētas vai personalizētas sēdvietas, ir noteikta obligāta prasība pilnīgi visiem apmeklētājiem lietot "FFP2" tipa respiratoru. Koncertu varēja apmeklēt tikai personas ar Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu.

Pasākuma organizatori aģentūrai LETA apgalvoja, ka lielākā daļa koncerta apmeklētāju respiratorus valkāja korekti. "Apsardzes darbinieki sekoja līdzi, lai šie respiratori tiktu lietoti, un aizrādīja, ja tā nebija," sacīja koncerta organizators Kaspars Jansons, piebilstot, ka tiem, kuriem tika palūgts uzlikt respiratoru pareizi, to arī izdarīja.

Vaicāts, kādēļ koncerta fotoreportāžās redzamajos attēlos apmeklētāji nelieto respiratorus paredzētajā veidā, Jansons norādīja, ka, iespējams, attēli uzņemti pirms aizrādījuma izteikšanas. Tāpat viņš uzsvēra, ka koncertā pilnīgi visiem apmeklētājiem tika pārbaudīts, vai tiem ir "FFP2" respiratori, savukārt tie, kuriem atbilstošā respiratora nebija, to iegādājās uz vietas.

Valsts policijā aģentūra LETA noskaidroja, ka tā vērtēs koncerta organizatora atbildību saistībā ar iespējamiem epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka kultūrvietā "Hanzas perons" piektdien notika hiphopa mūzikas projekta "Mesa" vienīgais šī gada koncerts "Tuvāk tev".

11.oktobrī Latvijā stājās spēkā Covid-19 pandēmijas dēļ izsludinātā ārkārtējā situācija, kas paredz virkni dažādu ierobežojumu un izmaiņu ēdināšanas, izklaides un kultūras pakalpojumu jomā, kā arī stingrāk ierobežo pulcēšanos.

Publiskus pasākumus tagad drīkst rīkot tikai epidemioloģiski drošā vidē, ja papildus tiek nodrošināts, ka apmeklētāji pasākuma norises laikā atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās, vai ja apmeklētāji atrodas stāvvietās.

Vienam apmeklētājam jāparedz ne mazāk kā trīs kvadrātmetri no publiski pieejamās pasākuma norises vietas un pasākuma laikā apmeklētājiem jālieto "FFP2" līmeņa respiratori.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Lasiet arī

Kultūra GUSTAVO izdeva muzikālu īsfilmu (+VIDEO)

"Tā ir ilustrēts laiks, kad uzsāku strādāt pie albuma materiāla un tieši tad sākās kardarbība Ukrainā", pauž autors.

Kultūra Latvijas rokenrola varonis Novikovs atkal ir uz skatuves (+VIDEO)

"Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu".

Kultūra Hiphopa kultūra Latvijā uzņem apgriezienus (+VIDEO)

Tas ļauj vecākiem labāk izprast savus bērnus.

Kultūra «Brit Awards» ceremonijā triumfē dziedātāja Raye

Mūzikas balvu "Brit Awards" ceremonijā sestdienas vakarā Londonas O2 arēnā triumfēja 26 gadus vecā britu dziedātāja "Raye", saņemot sešas godalgas.