NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

Kriminālziņas
LETA 07:35, 23.10.2024 0

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir liegusi pieeju 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

 
Foto: Youtube

Liegta pieeja vietnei "topcor.ru", kurā tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas iebrukumu Ukrainā un Ukrainas daļu pievienošanu Krievijai, kā arī publicētā informācija ir vērsta pret Latvijas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Tāpat liegta piekļuve vietnei "russkie.org", kurā tiek izplatīta sagrozīta un tendencioza informācija par notikumiem Krievijā un pasaulē, piemēram, uzsverot Krievijas un krievu valodas "īpašo" lomu. Tajā arī tiek izvietota Krievijas propagandas informācija par notikumiem Krievijā un pasaulē, tendenciozi un vienpusēji atspoguļoti notikumi Ukrainā, attaisnota Krievijas agresija, skaidro NEPLP.

Turpmāk Latvijā vairs nebūs pieejamas arī vietnes "яшкинскийрайон.рф", "dagpravda.ru", "otr-online.ru", "sevkavportal.ru", "nur-05.ru", "nikatv.ru", "informugra.ru", "edinstvo-news.ru", "gubtrk.ru" un "эпохагероев.рф".

Liegta arī piekļuve vietnēm "overclockers.ru", "grozny.tv", "yakutia-daily.ru", "riamo.ru" un "героиспецоперации.рф".

Iepriekšminētajās tīmekļvietnēs tostarp tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas iebrukumu Ukrainā un atbalstot Ukrainas daļu pievienošanu Krievijai, uzsver NEPLP.

Par visām šīm tīmekļvietnēm padome saņēma vēstuli no citas kompetentās valsts pārvaldes iestādes, kura norādījusi uz šādu saturu.

Pēc pārbaužu veikšanas padome nolēmusi ierobežot piekļuvi šīm tīmekļvietnēm, liedzot piekļuvi to domēna vārdiem vai interneta protokola adresēm, kā arī to dublējošām spoguļlapām.

Saskaņā ar NEPLP lēmumiem interneta piekļuves pakalpojumu sniedzošajiem komersantiem nekavējoties jāliedz piekļuve tīmekļvietnēm un tās domēna vārdiem, novirzot to lietotājus uz informatīvo paziņojumu "nelegalssaturs.lv".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Vīrietis vairākām personām izkrāpj naudu, nepiegādājot solīto malku

Valsts policija rosinājusi prokuratūru sākt kriminālprocesu pret vīrieti par naudas izkrāpšanu, nepiegādājot malku Liepājā.

Kriminālziņas LTV: ūdenspolo treniņa laikā no trenera dūrēm cietis 13 gadus vecs zēns

Ūdenspolo treniņa laikā baseinā no trenera, ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Mihaila Tokareva spērieniem ar kājām un sitiena ar roku cietis 13 gadus vecs zēns, vēsta Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Jelgavā iereibusi vadītāja naktī māca braukt citai sievietei

Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā aizturēta kāda iereibusi vadītāja, kura naktī mācīja braukt citai sievietei, informē Valsts policijā.

Kriminālziņas Valsts drošības dienests veicis pārrunas ar naidīgu veikala pārdevēju Rīgā

Valsts drošības dienests (VDD) ir veicis pārbaudi saistībā ar sociālās tīklošanās vietnēs izplatītu informāciju par kādas veikala "Postcard.lv" pārdevējas pret latviešiem vērstiem izteikumiem un atteikšanos apkalpot klientus latviešu valodā, aģentūru LETA informēja VDD.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Sabiedrība Pretvalstiska satura dēļ liedz piekļuvi kārtējam prokremliskam portālam

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi pieeju kārtējam prokremliskam portālam, kas izplatīja Latvijai naidīgu informāciju, liecina padomes lēmums.

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sabiedrība NEPLP piedāvā atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) tuvākajā laikā plāno Saeimā iesniegt priekšlikumus, kas saistīti ar radio apraides tiesību piešķiršanu un valodu lietojumu radio izvietotajās reklāmās, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas deputātiem pauda NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.