Padomus Rail Baltica komisijas vadītājam sniedz arī RB Rail valdes locekles vīrs

Kriminālziņas
VS.LV 20:55, 20.10.2024 0

Starp padomdevējiem, kas konsultē parlamentārās izmeklēšanas komisijas "Rail Baltica" jautājumiem vadītāju Andri Kulbergu (AS), ir arī cilvēki, kuri paši dažādos veidos ir vai bijuši saistīti ar "Rail Baltica" projektu, svētdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

 
Foto: LETA

Raidījums noskaidrojis, ka padomus devis arī "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna palīgs Mareks Gruškevics.

Viņa sieva Kitija Gruškevica pēdējos gandrīz trīs gadus ir "Rail Baltica" projekta ieviesēja "RB Rail" vadībā, šobrīd uzņēmuma valdē viņa ir vienīgā no Latvijas. Bet pirms darba "RB Rail" viņa pati bija Smiltēna padomniece - laikā, kad viņš ieņēma Rīgas vicemēra amatu.

"Es to nezināju, tādu faktu. Bet man vienalga, ja Kitija Gruškevica ir veikusi kādas nepareizas darbības, mēs to vērtēsim, viņu aicināsim un, ja viņai būs jāatbild, tad viņa arī atbildēs," - LTV atbildējis Kulbergs.

Gruškevica par šo faktu nevēlējās runāt, norādot, ka "droši vien tad jāintervē konkrētā persona." Mājās par izmeklēšanas komisijas jautājumiem ar vīru nerunājot.

Kā vēstīts, Saeima šogad 13.jūnijā pēc 34 deputātu priekšlikuma nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanu komisiju par "Rail Baltica" projekta virzībā pieļautajām kļūdām. Komisijai noteikts sešu mēnešu darba termiņš.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par meitenes noslepkavošanu, izmetot viņu pa logu, piespriež 15 gadu cietumsodu

Vidzemes apgabaltiesa Valmierā atstājusi negrozītu Rīgas pilsētas tiesas spriedumu, ar kuru divus vīriešus atzina par vainīgiem jaunas meitenes noslepkavošanā, izmetot viņu pa logu, piespriežot viņiem 15 gadu cietumsodus un uzliekot pienākumu izmaksāt mirušās jaunietes mātei ap 100 000 eiro kompensāciju.

Kriminālziņas Par gājēju sabraukšanu un traumēšanu piespriež septiņu gadu cietumsodu

Zemgales rajona tiesa kādam autovadītājam par gājējas sabraukšanu un vēl vienas gājējas traumēšanu piespriedusi septiņu gadu cietumsoda.

Kriminālziņas Rēzeknes pusē par narkotiku tirgošanu aizturētas trīs personas

Pagājušajā nedēļā Rēzeknes pusē par narkotiku tirgošanu likumsargi aizturējuši trīs personas, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas VMD brīdina: par notriektu dzīvnieku piesavināšanos draud sods (+VIDEO)

Tapāt tās patvaļīga novākšana no ceļa var būt bīstama veselībai vai dzīvībai.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa sasauc kārtējo Rail Baltica īstenošanas tematiskās komitejas sēdi

Tematiskās komitejas sēdē nozaru ministriju pārstāvji kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem iepazīsies ar priekšlikumu Rail Baltica ieviešanas scenārijam.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.

Sabiedrība "Rail Baltica" vilcieniem jāpietur Rīgā

Pretējā gadījumā Zaļo un Zemnieku savienības politisks atbalsts "Rail Baltica" projekta tālākai īstenošanai nav garantēts.

Ekonomika ES: Latvijas valdībai jāmeklē iespējas samazināt «Rail Baltica» izmaksas

Latvijas valdībai ir jāmeklē iespējas samazināt dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izmaksas, ceturtdien intervijā Latvijas Radio pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).