Stājas spēkā notiesājošs spriedums par cilvēku sašaušanu skolas salidojumā

Kriminālziņas
LETA 10:35, 26.09.2024 0

Senāta Krimināllietu departaments atteicis ierosināt kasācijas tiesvedību, un tādējādi stājās spēkā Vidzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru vīrietim par divu cilvēku sašaušanu skolas salidojuma laikā piespriesta brīvības atņemšana uz diviem gadiem un trīs mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

 
Foto: pixabay

Skolas salidojumā savstarpēja konflikta laikā vīrietis raidīja trīs šāvienus viena cietušā virzienā, divas reizes trāpot viņam vēderā un vienu reizi - otra cietušā rokā. Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā. Pirmkārt, par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu vairāku personu dzīvībai vai veselībai bīstamā veidā, otrkārt, par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Nosakot sodu, tiesa ņēma vērā apstākli, ka nav ievērotas personas tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, un sodu mīkstināja. Tika konstatēts, ka nesamērīgi ilgu laiku ir vilcies tieši pirmstiesas process. No krimināllietas materiāliem redzams, ka kriminālprocess sākts 2017.gada 11.martā, bet krimināllieta tiesā saņemta tikai 2020.gada 20.janvārī.

No apsūdzētā valsts labā tika piedzīta cietušajam par smagu miesas bojājumu nodarīšanu izmaksātā valsts kompensācija 1330 eiro. Savukārt otra cietušā, kas bija guvis vieglus miesas bojājumus, labā no apsūdzētā tika piedzīta morālā kaitējuma kompensācija 500 eiro.

Apsūdzētais, viņa aizstāvis un viens no cietušajiem Vidzemes apgabaltiesas spriedumu pārsūdzēja Senātā. Senāts atteica ierosināt kasācijas tiesvedību. Daļa kasācijas sūdzību argumentu bija vērsti uz to, lai panāktu apelācijas instances tiesas nolēmuma atcelšanu faktisku, nevis juridisku iemeslu dēļ. Attiecīgi šajā daļā kasācijas sūdzība neatbilda Kriminālprocesa likuma prasībām.

Savukārt pārējā daļā tā neradīja šaubas par pārsūdzētā nolēmuma tiesiskumu. Izskatāmajai lietai arī nebija būtiskas nozīmes judikatūras veidošanā.

Kā vēstīts, kādā Lielupes skolā 2017.gadā naktī uz 11.martu vīrietis salidojumā sāka šaut un ievainoja divus vīriešus, kuri ar šautām brūcēm tika nogādāti slimnīcā. Viens no vīriešiem tika ievainots rokā, bet otrs - vēderā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Bērnu un jauniešu centra direktoru apsūdz par ārstēšanas liegšanu bērnam

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu pret Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra, kas tagad zināms kā Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centrs, direktoru Kasparu Jasinkeviču par iespējamu ārstēšanas liegšanu bērnam, ziņo aģentūra LETA.

Kriminālziņas Aiztur vienu no zināmākajiem organizētās noziedzības līderiem Latvijā (VIDEO)

Šomēnes Latvijas policija sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem, tostarp Spānijas Nacionālo policiju, aizturējusi vienu no zināmākajiem Latvijas organizētās noziedzības līderiem un vairākus viņa organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus, informē Valsts policijā.

Kriminālziņas Krāpnieki mēģina iedzīvoties uz traģiskās avārijas rēķina

Krāpnieki mēģini iedzīvoties uz četras dzīvības laupījušās traģiskās avārijas rēķina, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Par draudiem noslepkavot sievietes tiesa piespriež reālu brīvības atņemšanu

Rīgas pilsētas tiesa par draudiem noslepkavot sievietes kādam iepriekš sodītam varmākam piespriedusi brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un pieciem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, informē prokuratūra.

Lasiet arī

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas Apgabaltiesa piespriež cietumsodu prokremliskajai aktīvistei Kreilei

Vidzemes apgabaltiesa šodien atcēla pirmās instances tiesas spriedumu un piesprieda reālu cietumsodu uz vienu gadu prokremliskajai aktīvistei Jeļenai Kreilei lietā par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu.

Kriminālziņas Skinhediem par uzbrukumu Kamerūnas pilsonim piespriež nosacītu cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa diviem skinhediem par uzbrukumu Kamerūnas pilsonim piespriedusi nosacītu cietumsodu un probācijas uzraudzību.