Ugunsgrēkā Tukumā sadeguši atkritumi 800 kvadrātmetru platībā

Kriminālziņas
LETA 14:19, 02.09.2024 0

Svētdien ugunsgrēkā atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības "Piejūra" Tukuma šķirošanas laukumā sadeguši atkritumi 800 kvadrātmetru platībā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

 
Foto: LETA

Pirmdienas rītā ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā - atkritumu kaudzes tiek pārkrautas un pārbaudītas ar termokameru, lai konstatētu, vai kaudzes iekšienē kaut kur vēl nenotiek degšana.

Ugunsdzēsēji arī aplēsuši, ka atkritumi deguši kopumā 800 kvadrātmetru platībā.

No liesmām glābējiem izdevās nosargāt septiņus metrus attālumā esošo dīzeļdegvielas tvertni.

Valsts policija informē, ka par ugunsgrēku sākts kriminālprocess. Tāpat policijā sākts kriminālprocess par ugunsgrēku Mazajā ielā Tukumā svētdienas vakarā, kas nenoskaidrotos apstākļos izcēlies kādā neapdzīvotā telpā, kas atrodas bijušajā katlu mājas ēkā. Saskaņā ar VUGD ziņoto divstāvu neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi un riepas 16 kvadrātmetru platībā.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma svētdien ap plkst.11.

Tukuma novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Liepiņš ierakstā "Facebook" norādīja, ka ugunsgrēks izcēlies "Piejūras" Tukuma šķirošanas laukumā.

Viņš arī informēja, ka ugunsgrēkā cietušo nav un nav arī citu materiālo zaudējumu, izņemot atkritumu kaudzi, kuras lielāko daļu vairs nevarēs izšķirot un nodot otrreizējai pārstrādei, bet būs jānoglabā poligonā.

Liepiņš norāda, ka pirmdien pašvaldības atbildīgie dienesti un uzņēmumi tiksimies, lai izrunātu radušos situāciju. Tāpat Valsts vides dienests un Valsts Policija veiks procesuālas darbinās apstākļu noskaidrošanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ugunsdzēsēji turpina darbu Ganību dambī degošajos angāros

Trešdien Ganību dambī notikušajā plašajā ugunsgrēkā deguši vairāki angāri, produkcija un iekārtas kopumā 1550 kvadrātmetru (m2) platībā, un šodien ugunsdzēsēji aizvien turpina darbu notikuma vietā.

Kriminālziņas Pagājušajā naktī dzēsts plašs ugunsgrēks Rīgā

Šonakt plaši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) spēki bija iesaistīti ugunsgrēka dzēšanā Jāņa Asara ielā, Rīgā, kur dega vairākas ēkas, kā arī pagalmā esošie transportlīdzekļi - vieglās automašīnas un motocikls.

Sabiedrība Policija izmeklē vairākus Jāņu nakts ugunsgrēkus Krustpils pagastā

Policijā sākts kriminālprocess par vairākiem ugunsgrēkiem, kas Jāņu naktī notikuši Krustpils pagastā.

Kriminālziņas Āgenskalnā plaši glābēju spēki dzēš ugunsgrēku neapsaimniekotā ēkā

Rīgā, Āgenskalnā, otrdienas rītā plaši glābēju spēki dzēš ugunsgrēku neapsaimniekotā ēkā.