Vīrietis uz pakomātiem sūtījis ieročus un sprāgstvielas

Kriminālziņas
VS.LV 19:49, 30.07.2024 0

Jūlijā Rīgas reģiona pārvaldes policisti aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka vairākās adresēs Rīgā uzglabājis un ar pakomātu starpniecību sūtījis ieročus un sprāgstvielas, informēja Valsts policija.

 

18.jūnijā sākts kriminālprocess saistībā ar to, ka iepriekš policijas redzeslokā nonācis vīrietis, iespējams, iegādājas, uzglabā un tirgo šaujamieročus, to būtiskās sastāvdaļas, munīciju un sprāgstvielas.

Policija ieguva informāciju, ka šos sprādzienbīstamos priekšmetus vīrietis izsūtījis pircējiem, izmantojot pakomātus, tādējādi jo īpaši pakļaujot iespējamam veselības un dzīvības apdraudējumam apkārtējos iedzīvotājus.

17.jūlijā Valsts policijas amatpersonas ieradās vīrietim piekritīgās adresēs Rīgā, Teikas un Purvciema mikrorajonos. Tur tika atrasti 33 šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas, 150 spridzināšanas ietaišu daļas, viena signālpistole, 72 čaulas ar iespējamām pulvera atliekām un astoņi uzspridzinātāji.

Policijā iegūtā informācija liecina, ka daļu šo priekšmetu vīrietis, iespējams, iegādājies no tā dēvētajiem "melnajiem racējiem." Izņemto priekšmetu ārējais izskats liecina, ka daļa no šiem priekšmetiem varētu būt kara laika mantojums, tomēr precīza ieroču izcelsme tiks noskaidrota ekspertīzē.

19.jūlijā persona atzīta par aizdomās turēto un tai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Lasiet arī