Ļvivā sašauta ukraiņu politiķe un valodniece Irina Fariona (papildināts)

Kriminālziņas
VS.LV 22:23, 19.07.2024 0

Ļvivā, Ukrainas rietumos, piektdienas vakarā sašauta pazīstamā ukraiņu politiķe un valodniece Irina Fariona, viena no dedzīgākajām cīnītājām par ukraiņu valodas tiesībām, vēsta vietējie mediji un amatpersonas.

 

Politiķe savainota galvā, viņa nogādāta slimnīcā. Stāvoklis tiek vērtēts kā kritisks.

"Fariona ir smagā stāvoklī. Kaimiņi redzēja šāvēju. Viņš bija cimdos, un ierocim nebija klusinātāja," platformā "Telegram" pavēstīja Ļvivas pilsētas padomes deputāts Ihors Zinkevičs.

Mediji vēsta, ka Farionai uzbrucis 20 līdz 25 gadus vecs vīrietis. Viņš šāvis uz politiķi, kad viņa iznākusi no mājas.

"Iekšlietu ministrs Ihors Klimenko un Ukrainas Drošības dienesta (SBU) vadītājs Vasiļs Maļuks operatīvi ziņo par Irinai Farionai uzbrukušā cilvēka meklēšanu," platformā "Telegram" apliecināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Lai noskaidrotu šī nozieguma apstākļus, ir iesaistīti visi nepieciešamie Ukrainas Nacionālās policijas un SBU spēki," viņš piebilda.

"Ārsti cīnās par Irinas Farionas dzīvību," apliecināja prezidents.

"Ir skaidrs, ka jebkura vardarbība ir pelnījusi vienīgi nosodījumu, un ikviens, kas ir atbildīgs par šo uzbrukumu, ir saucams pie atbildības pilnā mērā," uzsvēra Zelenskis.

Fariona ir filoloģijas doktore. No 2012. līdz 2014.gadam viņa bija Ukrainas parlamenta deputāte, likumdevēju sapulcē viņa pārstāvēja partiju "Brīvība".

Papildināts: Mirusi Ļvivā sašautā ukraiņu politiķe un valodniece Irina Fariona.


Фото - Страна.UA
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Ukrainas spēki pavirzījušies dziļāk Kurskas apgabalā

Ukrainas spēki turpina virzīties dziļāk Krievijas Kurskas apgabalā, dodoties uz Gluškovas rajonu, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Pasaule Kongresmeņi: Ukrainai jāļauj veikt triecienus Krievijā ar ASV ieročiem

ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas republikāņu grupa nosūtījusi vēstuli prezidentam Džo Baidenam, aicinot viņu atcelt ierobežojumus, kas Ukrainai noteikti attiecībā ASV tālās darbības rādiusa raķešu, konkrēti - ATACMS, izmantošanu triecieniem Krievijā.

Pasaule Maskava piedzīvo masīvu ukraiņu lidrobotu uzbrukumu

Naktī uz otrdienu Maskava piedzīvojusi masveidīgu ukraiņu lidrobotu uzlidojumu, kura dēļ Krievijas varasiestādes bijušas spiestas slēgt trīs lidostas - Domodedovas, Vnukovas un Žukovas.