Dienas izdevēji vērsušies tiesā pret SIF par valsts atbalsta nepiešķiršanu

Kriminālziņas
VS.LV 17:26, 12.07.2024 0

Izdevniecības "Dienas Mediji", "Dienas Bizness" un "Dienas Žurnāli" administratīvajā tiesā ir pārsūdzējušas Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) lēmumus, ar kuriem tika noraidīti visi seši izdevniecību iesniegtie projektu pieteikumi SIF izsludinātā konkursa "Atbalsts nacionāla mēroga preses izdevumiem" ietvaros, aģentūru LETA informēja laikraksta "Diena" un "Izdevniecības "Dienas bizness"" galvenais redaktors Gatis Madžiņš.

 

Galvenais redaktors norāda, ka izdevniecības attiecīgos SIF lēmumus uzskata par nepamatotiem, un tādēļ ir vērsušies tiesā, lai tiesas ceļā panāktu taisnīgu un likumīgu situācijas noregulējumu, atceļot prettiesiskos lēmumus un novēršot SIF prettiesisko lēmumu sekas.

Tāpat Madžiņš atzīmē, ka nosūtīta vēstule Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam, Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV), Finanšu ministrijai, Kultūras ministrijai un Ekonomikas ministrijai, paužot viedokli par SIF.

"Mēs uzskatām, ka ir notikusi ilgstoša mediju vides slēpta degradācija, jo slēpti tiek veidotas simpātiju un antipātiju grupas struktūrā, kurā tiek pieņemti lēmumi par budžeta līdzekļu piešķiršanu vai nepiešķiršanu," rakstīts vēstulē.

Madžiņš atklāj, ka uz izdevniecību vēstuli atbildējusi Valsts Kanceleja (VK). Atbildē norādīts, ka vēstule premjeres uzdevumā nosūtīta SIF sekretariāta direktorei Zaigai Pūcei un kultūras ministrei Agnesei Lācei (P) izvērtēšanai un atbildes sniegšanai, kā arī ar vēstules saturu iepazīstināta SIF padome. SIF informēs Ministru Prezidenti par atbildi "Dienas" izdevējiem, norādīts VK atbildē.

Administratīvajā rajona tiesā aģentūrai LETA apliecināja, ka uzņēmuma pieteikums tiesā ir saņemts, bet pašlaik izskatīšanas datums nav zināms, jo tiesa vēl nav lēmusi par pieteikuma virzīšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Lasiet arī

Sabiedrība Konkursā par diasporai nozīmīgas informācijas atspoguļošanu sadalīs 54 000 eiro

Kultūras ministrija (KM) konkursā par daudzpusīgas diasporai nozīmīgas informācijas atspoguļošanu diasporas masu medijā plāno sadalīt 54 000 eiro, liecina informācija ministrijas tīmekļvietnē.

Sabiedrība Rinkēvičs apliecina gatavību Latvijā uzņemt vajātos Krievijas žurnālistus

Krievijai slēdzot neatkarīgos masu medijus un ieviešot pilnīgu cenzūru, atkārtoju Latvijas gatavību uzņemt vajātos Krievijas žurnālistus un palīdzēt viņiem, cik vien iespējams, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Sabiedrība "Google" un "Facebook" atņem reklāmu! Latvijas mediji lūdz palīdzību no valsts

"Latvijas reklāmas tirgus ikgadējais kritums par aptuveni 15%- 20% sāk veidoties par būtisku draudu oriģinālsatura veidošanai Latvijā un latviešu valodā", konstatē Latvijas Raidorganizāciju Asociācijas izpilddirektors Andris Ķēniņš.

Ekonomika LRA: COVID-19 skar gan cilvēku, gan mediju finanšu veselību un stabilitāti

Kaut arī lokālo mediju patēriņš pēdējo nedēļu laikā ir strauji audzis, ziņu meklējumi internetā palielinājušies pat līdz 350%, tomēr reklāmas nozare ir piedzīvojusi strauju kritumu – Latvijas Reklāmas asociācijas (LRA) biedri ziņo par līdz pat 70% pasūtījumu apjoma mazināšos,” informē “Omnicom Media Group” un LRA valdes loceklis Kārlis Zembergs.