Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu

Kriminālziņas
LETA 13:35, 13.06.2024 0

Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu un sūta viltus foto ar dienesta apliecību.

 

Otrdien, 11.jūnijā, Gulbenes novadā kāda iedzīvotāja saņēma zvanu it kā no VP amatpersonas - kapteiņa Artūra Sproģa, apgalvojot, ka kāds vīrietis, vārdā Kirils Federovs, vēlējies izņemt naudu no iedzīvotājas konta. Tāpat krāpnieki atsūtījuši pavēsti uz "Whatsapp", radot ticamības momentu par notikušo.

VP atgādina, ka VP darbinieki nesūtīs dienesta apliecības fotoattēlu, kā arī citus dokumentus tērzēšanas platformā "WhatsApp".

VP atkārtoti vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu būt vērīgiem un nesniegt nevienam savus personas datus vai piekļuves datus bankas kontiem. Ne policijas, ne citu valsts iestāžu darbinieki nezvanīs, lai noskaidrotu sensitīvu informāciju, un nekad neprasīs atklāt piekļuves datus bankas kontiem.

VP aicina kritiski izvērtēt ikvienu kā telefoniski, tā rakstiski saņemto informāciju, īpaši, ja tā ir saistīta ar finanšu jautājumiem. Vislabāk šāda veida saziņu uzreiz pārtraukt, nekādā gadījumā nevērt vaļā e-pastu pielikumus. VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un par šāda veida krāpšanas riskiem informēt arī savus gados vecākos tuviniekus, kaimiņus un draugus.

Gadījumā, ja iedzīvotājs ir kļuvis par krāpšanas upuri, nekavējoties jāsazinās ar savu banku un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Siguldā «Bentley» iebraucis divos apgaismes stabos

Otrdienas vakarā Siguldā, visticamāk, dzērājšofera vadīts "Bentley" iebraucis divos apgaismes stabos.

Kriminālziņas Autoavārijā Blīdenes pagastā gājuši bojā divi cilvēki

Smagās un vieglās automašīnas frontālā sadursmē Saldus novada Blīdenes pagastā gājuši bojā divi cilvēki, informēja Valsts policija (VP).

Kriminālziņas Muitas vadītājs: Cigarešu kontrabanda joprojām ir liela problēma

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos konstatēti 3,84 miljoni kontrabandas cigarešu, un cigarešu kontrabanda joprojām ir liela problēma, intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Kriminālziņas Saistībā ar Rail Baltica pazemina amatā SM valsts sekretāri Stepanovu

Ministru kabinets šodien pilnvaroja satiksmes ministru pazemināt amatā Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāri Ilondu Stepanovu un pārcelt viņu Sakaru departamenta direktores amatā, informēja SM.

Lasiet arī

Kriminālziņas Finanšu noziedznieki Latvijā vēlas izkrāpt naudu, izmantojot robotus (+VIDEO)

Ja kāds sociālajos tīklos jums piedāvā ātru peļņu, neticiet.

Kriminālziņas Krāpnieki LMT vārdā izsūta viltus ziņas

Aktivizējušies krāpnieki, kas mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) vārdā zvana un sūta ziņas, tostarp īsziņas, "iMessage" un "WhatsApp" ziņas, ar viltus saitēm, kuras, iespējams, satur ļaunatūras vai ir paredzētas klientu personīgo datu izkrāpšanai, informēja LMT.

Kriminālziņas Varas iestādes pastiprinās cīņu pret finanšu noziegumiem (+VIDEO)

Plānots optimizēt valsts informācijas sistēmu izmantošanu krāpšanas preventīvai nepieļaušanai un apkarošanai.

Kriminālziņas Kā pamanīt krāpnieku, kas izliekas par investīciju profesionāli (+VIDEO)

"Ir svarīgi kritiski un ļoti rūpīgi izvērtēt jebkuru aicinājumu ieguldīt savus naudas līdzekļus".