Aizturētā VID amatpersona radiniekam izpaudusi informāciju par kādu uzņēmumu

Kriminālziņas
LETA 09:31, 23.05.2024 0

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde šonedēļ aizturēja dienesta amatpersonu saistībā ar radiniekam izpaustu informāciju par kādu uzņēmumu, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" skaidroja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

 
Foto: LETA

Viņa norādīja, ka attiecīgais gadījums nebija klasisks korupcijas gadījums, proti, VID darbiniekam radinieks palūdza informāciju par kādu uzņēmumu un šī informācija tika sniegta.

"Pat šāda, it kā pirmšķietami, varbūt, nevainīga informācijas nodošana savam radiniekam arī ir nopietns pārkāpums," sacīja Šmite-Roķe.

LETA jau vēstīja, ka VID Iekšējās drošības pārvalde otrdien, 21.maijā, veikusi procesuālās darbības un aizturējusi divas personas. Viena no aizturētajām personām ir VID amatpersona, kura jau atzinusi savu vainu un uzrakstījusi atlūgumu.

Personas aizturētas par neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Izsludināts atklāts konkurss uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izsludinājis atklātu konkursu uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, informēja VID pārstāvji.

Ekonomika Uzņēmumu reģistrs norāda uz iespējām samazināt šķēršļus uzņēmējdarbībai (+VIDEO)

Ļoti retos gadījumos klienti izvēlas "cīnīties" tiesā par VID atzinuma pamatojumu.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.