Pagājušajā gadā Latvijā noziegumos cietuši 585 bērni

Kriminālziņas
VS.LV 17:05, 30.03.2024 0

Pagājušajā gadā Latvijā noziegumos cietuši 585 bērni, kas ir par 50 bērniem vairāk, salīdzinot ar gadu iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Valsts policija.

 

Pērn pieaudzis tādu gadījumu skaits kā cietsirdība un vardarbība pret nepilngadīgo, mantiskie noziegumi un nodarījumi pret dzīvību un veselību.

Savukārt nedaudz krities pret tikumību un dzimumneaizskaramību reģistrēto gadījumu skaits.

Runājot par piefiksētajām vietām, kur visvairāk cietuši bērni, līderos jau vairākus gadus ir bērna mājvieta, pilsētvide, mācību iestāde un interneta vide.

Policija apzinoties, ka apkopotie dati ir tikai aisberga redzamā daļa, kuru policijai ir izdevies konstatēt un attiecīgi rīkoties. Daudzi no vardarbībā cietušajiem ir gatavi runāt par notikušo tikai pieaugušā vecumā pēc daudziem gadiem

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Kriminālziņas Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Rīgā kādā ražotnē otrdien dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Kurzemē atrasts šogad jau otrs jaundzimušā līķis

Aizvadītās nedēļas nogalē Kurzemē atrasts šogad jau otrs jaundzimušā bērna līķis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Kriminālziņas Krāpnieki LMT vārdā izsūta viltus ziņas

Aktivizējušies krāpnieki, kas mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) vārdā zvana un sūta ziņas, tostarp īsziņas, "iMessage" un "WhatsApp" ziņas, ar viltus saitēm, kuras, iespējams, satur ļaunatūras vai ir paredzētas klientu personīgo datu izkrāpšanai, informēja LMT.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas vecāki vēlas saņemt bērnu pabalstus un vienlaikus strādāt (+VIDEO)

"Tas ir valstiski komplekss jautājums", - pauž Labklājības ministrija.

Veselība Kādas slimības tavas atvases var atnest no bērnudārza (+VIDEO)

Bērnu diagnozes var izrādīties bīstama “dāvaniņa” citiem mājiniekiem.

Sabiedrība LM sākusi pārskatīt visus pabalstus ģimenēm

Labklājības ministrija (LM) ir sākusi pārskatīt visus valsts pabalstus ģimenēm, šodien Ilgtspējīgas attīstības komisijas Demogrāfijas, ģimeņu un bērnu lietu apakškomisijas sēdē deputātus informēja LM parlamentārais sekretārs Reinis Uzulnieks.

Kriminālziņas No noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā vidēji gadā cieš 523 bērni

Valdība šodien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto ziņojumu par bērnu stāvokli valstī 2021. un 2022.gadā.