Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Kriminālziņas
LETA 14:22, 18.03.2024 0

Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.

 
Foto: LETA

Prokuratūra vīrietim piemēroja sabiedrisko darbu uz 280 stundām, tomēr izciešamā soda daļa ir 264 stundas, jo aptuveni divas dienas persona bija aizturēts.

Vīrietis internetā piedalījās video diskusijā ar kādu personu un diskusija publicēta sociālajā tīklā "Tiktok". Raksturojot ukraiņus, vīrietis plaši izmantoja lamuvārdus, cita starpā izsakoties, ka šai tautībai "jābūt iznīcinātai.

Turpinot diskusiju par to, vai Latvijā ir bēgļi no Ukrainas, apsūdzētais tika izteicies: "Ir. Ir. Es viņus dzenāju. Es viņus dzenāju. Izņemot tos, kuri reāli ir sērdienīši. Es tos neaiztieku. Bet tos lūk, kuri ar "Tesla", ar visādiem "Maybach" braukā, es viņiem spoguļu laužu nost. Saku nāc šurp, parunāsimies ar tevi. Visi m*ž, mašīnā sēž."

Vīrietis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzinis un esot nožēlojis izdarīto.

Izmeklēšanā noskaidrot, ka apsūdzētā naidīgie izteikumi neesot realizēti, līdz ar to neesot bijis konstatējams, ka apsūdzētā izteikumu rezultātā būtu nodarīts kaitējums kādām konkrētām personām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Kriminālziņas Neapolē konfiscē viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā

Itālijas policija otrdien Neapolē konfiscējusi viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā.

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Reģistrēto apdraudēto IP adrešu skaits aprīlī Latvijā pieaudzis par 10,5%

atvijā šogad aprīlī reģistrētas 253 367 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālās IP adreses, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga turpina darboties «sniega biļetes»

Rīgā šodien turpinās darboties "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedriskais transports autovadītājiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvji.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu pieturvietu nojumju iegādei

Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju iegādei pašvaldības vajadzībām.

Ekonomika Rīgā sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs no 22.aprīļa līdz 28. aprīlim sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās.

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.