Tēvam par pusaugu meitas seksuālu vardarbību draud mūža ieslodzījums

Kriminālziņas
VS.LV 10:47, 24.02.2024 0

Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo meitu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

 

Apsūdzētais laikā no 2016.gada marta līdz 2022.gada maijam, dzīvojot kopā ar savu meitu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, vairākkārtīgi vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar mazo meiteni un viņu arī izvaroja.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Par smagāko no izdarītajiem noziegumiem personai, ja tā tiks atzīta par vainīgu, var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku līdz pat 20 gadiem un probācijas uzraudzība līdz pieciem gadiem.

Seksuāla vardarbība ir jebkura seksuāla rakstura darbība - mēģinājumi īstenot seksuālu aktu, nevēlami seksuāla rakstura komentāri vai darbības, kuras ir vērstas pret citas personas seksualitāti bez pašas personas piekrišanas.

Ja seksuālai vardarbībai tiek pakļauti bērni, tad viņi par to nestāsta. Tam ir vairāki iemesli - bērni baidās, ka viņiem neticēs, ka viņiem atriebsies, viņi nezina, kas notiks pēc tam un kā uz to reaģēs viņiem emocionāli tuvi cilvēki.

Daži bērni nezina, ka tas, kas ar viņiem noticis, ir nepareizi un viņiem kaitējoši. Prokuratūra norādījusi, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka bērns varētu būt cietis no seksuālas vai cita veida vardarbības, nekavējoties vērsties Valsts policijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 18 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 18 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet divi autovadītāji - narkotisko vielu reibumā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Piektdien Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferi

Piektdien Latvijā pieķerti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Saistībā ar sirmgalvja bojāeju iesniegts pieteikums par kompensāciju 30 000 eiro

Krimināllietā, kurā apsūdzēts nama Rīgā īpašnieks saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas, iesniegts pieteikums par radītā morālā kaitējuma kompensāciju 30 000 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Kriminālziņas Vienam no Bunkus slepkavības lietā apsūdzētajiem pagarina apcietinājuma termiņu

Rīgas apgabaltiesa šodien slēgtā tiesas vienam no administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētajam pagarināja apcietinājuma termiņu, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Kriminālziņas Lai aizsargātu cietušos, plāno varmākām piemērot elektronisko uzraudzību

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz, ka varmācīgajām personām varēs piemērot drošības līdzekļa izpildes elektronisko uzraudzību.

Kriminālziņas Pagājušajā gadā Latvijā noziegumos cietuši 585 bērni

Pagājušajā gadā Latvijā noziegumos cietuši 585 bērni, kas ir par 50 bērniem vairāk, salīdzinot ar gadu iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Valsts policija.

Sabiedrība Deputāti kā problēmu Latvijā akcentē vardarbību pret sievietēm un bērniem

Saeimas deputāti šodien debatēs par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu kā būtisku problēmu valstī akcentēja vardarbību pret bērniem un sievietēm, tostarp izceļot seksuālu vardarbību.