Parādījusies jauna informācija par vīrieti, kurš šāva no automašīnas uz briežiem

Kriminālziņas
LETA 13:17, 11.12.2023 0

Vīrietim, kurš nedēļas nogalē Saldus novadā no automašīnas šāvis pa skrienošiem briežiem, bijusi ieroču glabāšanas atļauja.

 
Foto: LETA

Svētdien sociālajos tīklos izplatīts aculiecinieku videomateriāls, kur kāda persona Saldus novadā, Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Ventspils - Kuldīga - Saldus no braucošas automašīnas šauj uz meža dzīvniekiem.

Policija izmeklēšanā noskaidroja iesaistītās personas un vakar par nelikumīgām medībām aizturēja vīrieti un izņēma ieročus. Vīrietim ir ieroču glabāšanas atļauja.

Par pārējo notikumā iesaistīto personu turpmāko statusu lems izmeklēšanas gaitā.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā un tiek veiktas procesuālās darbības notikušā pilnīgai apstākļu noskaidrošanai.

Notikušais pievērsis Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzmanību, kurš tviterī norādījis, ka šāda mežonība ir pelnījusi visbargāko likumā paredzēto sodu. Arī zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) norādījis, ka notikušajam uzmanību pievērsis Valsts meža dienests.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī