Glābēji palīdzējuši no meža izkļūt diviem noklīdušiem cilvēkiem

Kriminālziņas
LETA 14:38, 16.09.2023 0

Aizvadītajā diennaktī glābēji palīdzējuši no meža izkļūt diviem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

 
Foto: LETA

Četros pēcpusdienā glābēji devās uz Talsu novada Ģibuļu pagastu un neilgi pirms desmitiem vakarā uz Talsu ielas apkārtni Ventspilī. Talsu novada Ģibuļu pagastā glābēji un Valsts policijas darbinieki sazinājās ar cilvēku telefoniski, kā arī ieslēdza autocisternas skaņas signālu un brauca gar mežu, līdz cilvēks telefoniski ziņoja, ka dzird skaņas signālu. Pēc tam glābēji devās iekšā mežā, darbinot motorzāģi, lai cilvēkam būtu skaņa, kuras virzienā iet, un pēc brīža glābēji cilvēku atrada un izveda no meža.

Savukārt Ventspilī cilvēks saviem spēkiem izkļūt no meža nevarēja, tāpēc, lai viņu atrastu, glābēji izmantoja dronu ar infrasarkano kameru un apgaismes iekārtu. Pēc neilga laika cilvēks atrasts un izvests no meža.

VUGD atgādina, ka dodoties mežā jāievēro piesardzība, tostarp, nepieciešams ņemt līdzi uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, nedoties uz mežu vienatnē.

Pusdienlaikā VUGD saņēma palīdzības lūgumu no Alūksnes novada Jaunalūksnes pagasta, kur cilvēkam mežā bija sākušās veselības problēmas. Glābēji uz nestuvēm cilvēku iznesa no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī plkst.15.46 ugunsdzēsēji devās uz Jaunciema gatvi Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva saimniecības ēkas bēniņi un jumts 200 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās deviņos vakarā.

Šorīt pusseptiņos no rīta Vecmīlgrāvja ielā Rīgā ugunsdzēsēji no sadūmota piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš ugunsgrēkā arī cieta. Sadūmojuma iemesls bija uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUDG saņēma 55 izsaukumus - 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Aizvadītajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpēm izcelti četri bojāgājušie, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Krāslavas novadā izglābts bedrē iekritis zirgs

Ceturtdienas vakarā Krāslavas novadā izglābts bedrē iekritis zirgs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Šogad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši 38 bojāgājušos

Šogad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši 38 bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Kuldīgas novadā sadegušas trīs vieglās automašīnas un septiņi motocikli

Kuldīgas novada Nīkrāces pagastā šonakt sadegušas trīs vieglās automašīnas un septiņi motocikli, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).