Krāslavas novadā aizturēta četru nelegālo imigrantu grupa

Kriminālziņas
LETA 19:59, 13.09.2023 0

Otrdien Krāslavas novadā Valsts policija aizturējusi četru nelegālo imigrantu grupu, informēja robežsardze.

 

Bērziņu pagastā aizturēti divi Sīrijas un divi Indijas pilsoņi, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši Latvijas-Baltkrievijas robežu un policijas pakaļdzīšanās rezultātā aizturēts automašīnas "Toyota Prius" vadītājs, Azerbaidžānas pilsonis, kurš nodrošināja nelegālo imigrantu pārvietošanu.

Automašīnas aizturēšanai likumsargiem nācās vairākkārtīgi pielietot dienesta šaujamieroci, izdarot mērķtiecīgus šāvienus pa automašīnas riepām.

Otrs auto, ar kuru tika pārvietoti vēl četri nelegālie imigranti, tika aizturēts Lietuvā. Tur pakaļdzīšanās laikā tās vadītājs nesavaldīja automašīnu un avarēja. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā automašīnas pasažiere, viena no nelegālajiem imigrantiem, gājusi bojā.

Pastiprinātas robežapsardzības sistēmas noteiktā normatīvā regulējuma kārtībā aizturētie robežpārkāpēji nosūtīti uz izceļošanas valsti.

Otrdien Valsts robežsardze novērsusi 70 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Septembra sākumā tāpat kā augusta beigās vairākas diennaktis valstī no Baltkrievijas neielaisto migrantu skaits bija virs 100.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 8029 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā ir uzņemti 325 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, Iekšlietu ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu, kas paredz slēgt Silenes robežšķērsošanas vieta uz robežas ar kaimiņvalsti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.