Vēlas apsūdzēt agresīvu taksometra vadītāju (+VIDEO)

Kriminālziņas
LETA 17:12, 31.07.2023 0

Valsts policija rosinājusi prokuratūrai apsūdzēt agresīvu taksometra vadītāju, kurš Jūrmalā rupji pārkāpa noteikumus, informēja prokuratūra.

 
Foto: Valsts policija

Veicot izmeklēšanas darbības saistībā ar video materiālu, kurš 12.jūlijā tika ievietots interneta vidē, policija noskaidroja autovadītāja identitāti un to, ka pārkāpumu izdarīšanas datums ir šī gada 18.jūnijs.

Tāpat izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka 1989.gadā dzimušo taksometra vadītāju 18.jūnija vakarā policija apturēja par ātruma pārsniegšanu, - vietā, kur atļautais ātrums ir 110 kilometri stundā (km/h), viņš brauca ar 175 km/h, par ko tika sākts administratīvā pārkāpuma process.

Apturēšanas brīdī vadītājs atteicās no alkohola pārbaudes, par ko policija sāka kriminālprocesu, aizturēja viņu un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā. 20.jūnijā policija lūdza tiesai piemērot autovadītājam drošības līdzekli apcietinājumu, taču tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Šī gada 22.jūnijā kriminālprocess paātrinātā kārtībā tika nodots Daudznozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Noskaidrots arī, ka video redzamos pārkāpumus taksometra vadītājs bija veicis īsi pirms policijas amatpersonas viņu apturēja par ātruma pārsniegšanu. Iegūstot visus pierādījumus par taksometra veiktajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, no kuriem vairākus pats atspoguļoja video materiālā, policija ir sākusi vēl sešus administratīvā pārkāpuma procesus.

Kopumā sākti septiņi administratīvā pārkāpuma procesi - viens par ātrumā pārsniegšanu, trīs par agresīvu braukšanu, viens par braukšanu pie sarkanā aizliedzošā signāla, viens par iebraukšanu pretējā braukšanas joslā, kur tas nav atļauts, un viens par mobilā tālruņa lietošanu braukšanas laikā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas ECT liek Latvijai samaksāt 650 eiro par pašvaldības policijas veikto aizturēšanu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir atzinusi tiesību uz personisko brīvību pārkāpumu pret Latviju ierosinātajā lietā "Timofejevs pret Latviju", aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Kriminālziņas Policija: neviens no atrastajiem migrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē

Neviens no līdz šim Latgalē atrastajiem iespējamiem nelegālajiem imigrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Atgādina par īpašuma drošību

Valsts policijā saņemta informācija par zādzībām no dārza mājiņām Dienvidkurzemes novadā, Dunikas pagastā. Iedzīvotāji konstatējuši, ka zagļi, atlaužot īpašumus, nozaguši dažādas mantas. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

Kriminālziņas NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir liegusi pieeju 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Pasaule Orbāns pošas uz Gruziju

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns plāno apmeklēt Gruziju pirmdien un otrdien, svētdien pavēstīja Gruzijas valdība.

Kultūra Pēc 11 gadu pārtraukuma, grupa «Otra Puse» nāks klajā ar albumu (+VIDEO)

Ģitārists Jānis Čubars pēc melodijas noklausīšanās jau nākamajā dienā ir klāt ar gatavu tekstu jaunajai dziesmai.

Ekonomika «Rīgas ūdens» plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu

Uzņēmums "Rīgas ūdens" nākamajos gados plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu, liecina uzņēmuma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifu projekts.

Sabiedrība Lietuvas sociāldemokrāti turpinās sarunas par koalīciju

Lietuvas Sociāldemokrātu partijas līdere Vilija Blinkevičūte naktī uz pirmdienu tikās ar centriski kreisās Demokrātiskās partijas "Lietuvas vārdā" līderi Sauļu Skverneli un centriski kreisās Zemnieku un zaļo savienības vadītāju Ramūnu Karbauski, vienojoties turpināt sarunas par kopīgu darbu nākamajā valdošajā koalīcijā.