Purvciemā taranētas 2 automašīnas, vaininieks aizbēdzis! Vai būs kompensācija?

Kriminālziņas
VS.LV 11:44, 03.07.2023 0

Avarējušais, iespējams, bija piedzēries vai lietojis narkotikas.

 

Dramatisks incidents noticis Džohara Dudajeva gatvē Purvciemā. Visticamāk, ka naktī nezināms vadītājs ietriecās stāvošā automašīnā Volkswagen, kas no trieciena sadūrās ar blakus esošo automašīnu Mazda.

Kad jūsu korespondents apmeklēja notikuma vietu, tuvumā nebija ne policijas, ne garāmgājēju. Visur bija izkaisītas bojātās vācu automašīnas atlūzas.

Visticamāk, negadījumu izraisījušais vadītājs nolēma, ka pat tad, ja viņš tiks atrasts, tas nenotiks uzreiz, un viņš atjēgs. Tātad sods par negadījuma vietas atstāšanu - līdz 700 eiro un tiesību atņemšana līdz 2 gadiem, var būt mazāks nekā par braukšanu alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics pauž: "Šajā gadījumā svarīgi ir saprast, vai negadījuma rezultātā cietušas ir personas vai tikai manta, piemēram, transportlīdzeklis. Ja cietis ir tikai transportlīdzeklis, bet no notikumu vietas ir aizbēdzis negadījuma izraisītājs ar transportlīdzekli, ko neizdodas identificēt, tad saskaņā ar likumdošanu kompensācija netiek izmaksāta, jo nav objektīvi pierādāmi negadījuma apstākļi. Šajā gadījumā Jūs varat pretendēt tikai uz KASKO zaudējumu atlīdzībām.

Pavisam cita lieta, ja no notikumu vietas ir aizbēdzis vainīgā transportlīdzekļa vadītājs, atstājot transportlīdzekli negadījuma vietā. Šādā gadījumā vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātājs atlīdzinās zaudējumus. Ja transportlīdzeklim nav OCTA, tad zaudējumi cietušajam tiek segti no OCTA Garantijas fonda, kas vēlāk regresa kārtībā tiek pieprasīti no transportlīdzekļa īpašnieka. Pat ja pie stūres negadījuma brīdī bijis cits vadītājs. Jāsaka, ka negadījuma vietas pamešana ir ļoti raksturīga tiem autovadītājiem, kas sēdušies pie stūres dzērumā.

Ja ceļu satiksmes negadījumā guvušas traumas personas, tad zaudējumi tiek kompensēti arī tajā gadījumā, ja negadījumu izraisījušais transportlīdzeklis un tā vadītājs ir pametis notikuma vietu. Jāatceras, ka šajā gadījumā saskaņā ar likumdošanu atlīdzības saņems arī gājējs un velosipēdists. Zaudējumi tiek izmaksāti no OCTA Garantijas fonda, kuru administrē Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs".

Zināmu optimismu varētu rosināt tas, ka pērn kopējais negadījumu skaits valstī nedaudz samazinājies līdz 33 230, salīdzinot ar 33 754 negadījumiem 2022. gadā. 67% negadījumu bijusi līdzi pušu savstarpējas vienošanās noformēšana, citos gadījumos nācies iejaukties policistiem.

Latvija kopumā Eiropas Savienībā ieņem 3. vietu ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita ziņā uz 1 000 000 iedzīvotāju. Tāpēc ir viss iemesls būt īpaši uzmanīgiem!

Krišs ZIVERTS


Pēc tam VW no aizmugures ietriecās Mazda.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Apdrošinātāji ievieš krīzes konsultatīvo telefonu

Telefons darbosies darba dienās no 9:00 - 20:00 un pa to būs iespējams saņemt konsultācijas, kā

rīkoties, ja iestājies apdrošināšanas gadījums kustamajam vai nekustamajam īpašumam nesenās

vētras un plūdu izraisīto seku dēļ.

Sabiedrība Latvijas Banka: apdrošinātājiem jāveic ātra un taisnīga atlīdzību izmaksa

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sniegto informāciju līdz otrdienas, 30.jūlija, vakaram apdrošinātāji saistībā ar nedēļas sākumā piedzīvoto vētru un stiprajām lietusgāzēm bija saņēmuši gandrīz 3500 pieteikumu.

Sabiedrība Postījumu dēļ apdrošinātāji saņēmuši pieteikumus septiņu miljonu eiro apmērā

Saistībā ar nedēļas sākuma vētru un lietavām apdrošinātāji līdz šim ir saņēmuši atlīdzību pieteikumus aptuveni septiņu miljonu eiro apmērā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) prezidents Jānis Abāšins.

Ekonomika Gjensidige biznesu Baltijas valstīs pārdos Ergo

Norvēģijas apdrošināšanas uzņēmums "Gjensidige Forsikring" savu meitasfkompāniju Baltijas valstīs "ADB Gjensidige" ("Gjensidige Baltics") par 80 miljoniem eiro pārdos Vācijā bāzētajai starptautiskajai apdrošināšanas grupai "Ergo International".