Divi vīrieši aizturēti par nelikumīgu fentanila ražošanu (+FOTO)

Kriminālziņas
VS.LV 18:29, 31.05.2023 0

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi ir aizturējuši divus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par saistību ar fentanila nelikumīgu ražošanu un tirdzniecību organizētas grupas sastāvā, ziņo Valsts policija.

 
Foto: Valsts policija

Tāpat policisti ir konstatējuši, ka noziedznieki šīs narkotiskās vielas uzglabāja un pakoja kādā garāžā Rīgā, Sarkandaugavas mikrorajonā, kur atrasti kopumā pieci kilogrami fentanila, kā arī prekursori un šaujamieroči. Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, tostarp Valsts policija skaidro arī citas noziegumā iesaistītās personas.

Veicot izmeklēšanu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja 1. nodaļas likumsargi noskaidroja, ka Rīgā darbojas organizēta grupa, kas ražo un realizē fentanilu.

Šā gada 30. aprīlī un 25. maijā saistībā ar šo noziegumu policisti aizturēja divus vīriešus, kuri dzimuši 1980. un 1978. gadā. Jaunākais no viņiem jau iepriekš sodīts par dažāda veida noziegumiem, taču otrs vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizturētās personas, iespējams, organizējušas minēto noziegumu, izplatījušas narkotiskās vielas un noziedzīgajā grupā bijušas atbildīgas par finansēm.

Likumsargi veica kratīšanas, kuru rezultātā kādā garāžā Rīgā. Sarkandaugavā, uzgāja narkotisko vielu uzglabāšanas un pakošanas vielu. Kopumā konstatēti un atsavināti aptuveni pieci kilogrami fentanila, kā arī dažādi prekursori fentanila izgatavošanai un četri šaujamieroči (trīs TT pistoles un viens revolveris). Tāpat atsavinātas iekārtas, kas paredzētas fentanila ražošanai, dažādas kolbas u.c. Policijas veikto pasākumu rezultātā ir pārtraukta šīs noziedznieku grupas rūpala un narkotiku ražošana.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un likumsargi skaidro arī citas noziegumā iesaistītās personas.

Abiem aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.


Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Lasiet arī

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.