Kukuļdošanā apsūdzētā bijušā policista krimināllietas izskatīšana atlikta

Kriminālziņas
LETA 21:59, 01.04.2023 0

Tiesneses darbnespējas dēļ Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā uz nenoteiktu laiku atlikusi krimināllietas izskatīšanu, kurā par kukuļdošanu apsūdzēts bijušais Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends, noskaidroja tiesā.

 

Šajā krimināllietā bez Feierābenda apsūdzēts Jānis Tauriņš, Andris Baroniņš, Viktors Rusiņš, Aleksandrs Daņilovs, Aleksejs Čukalovskis un toreizējais VP Kārtības policijas pārvaldes inspektors Ilmārs Plētiens.

Feierābends patlaban ir pensijā.

Neminot personu vārdus, Iekšējās drošības birojs (IDB) iepriekš informēja, ka aizdomās par kukuļošanu sākotnēji tika aizturētas četras personas. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā par aizdomās turētajiem atzītas vēl četras personas.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka VP amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēma kukuli par ieroču un munīcijas aprites un prasmju rīkoties ar ieroci kvalifikācijas pārbaudījuma sekmīgu nokārtošanu. Otra VP amatpersona tiek turēta aizdomās par kukuļa došanas organizēšanu, šaujamieroča iegādi un pārvadāšanu bez attiecīgās atļaujas, noskaidroja IDB.

Šajā kriminālprocesā aizdomās turētā statuss piemērots sešām civilpersonām - divām personām par kukuļa došanu, divām personām par starpniecību kukuļošanā un kukuļa daļas piesavināšanos, un vēl divām personām - par šaujamieroču realizēšanu personai, kurai nav attiecīgas atļaujas.

Jau ziņots, ka Feierābendu tiesa nolēma apcietināt 2016.gada 16.martā, taču 23.maijā viņš tika atbrīvots no izmeklēšanas cietuma. Tāpat 23.maijā no apcietinājuma tika atbrīvots Plētiens.

Feierābends iepriekš norādīja, - lai arī tiekot turēts aizdomās par 1000 eiro kukuļņemšanu, divas privātpersonas, par kuru eksaminēšanu viņš it kā ņēmis kukuli, Feierābends esot redzējis tikai dienā, kad viņas kārtojušas šaujamieroču kvalifikācijas pārbaudījumu.

Iepriekš IDB Feierābendam bija piemērojis drošības līdzekli - aizliegumu ieņemt amatu Galvenās kārtības policijas pārvaldē un viņš tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".