Bunkus slepkavības lietā apsūdzēto Babenko patur apcietinājumā

Kriminālziņas
LETA 18:42, 24.01.2023 0

Rīgas pilsētas tiesa otrdien nolēma turpināt piemērot drošības līdzekli apcietinājumu maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētajam uzņēmējam Aleksandram Babenko, informē tiesa.

 

31.janvārī tiesa izvērtēs uzņēmēja Mihaila Uļmana drošības līdzekļa - apcietinājuma turpmāku nepieciešamību.

Jau ziņots, ka divām personām celtas apsūdzības par uzkūdīšanu jeb slepkavības pasūtīšanu, un, kā jau iepriekš publiski izskanējis, šīs personas ir uzņēmēji Aleksandrs Babenko un Mihails Uļmans. Vienai no šīm personām apsūdzība celta arī par slepkavības atbalstīšanu.

Apsūdzība celta arī pret personu, kura izdarīja šāvienus, kuru rezultātā Bunkus mira, un, kā jau iepriekš izskanējis, šī persona ir 1974.gadā dzimis Krievijas pilsonis Viktors Krivošejs. Vīrieti policija aizturējusi Latvijā.

Savukārt apsūdzība pret slepkavības organizētāju, kādu Latvijas iedzīvotāju, nav celta, jo viņš ir miris vardarbīgā nāvē. TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka šis cilvēks kādreiz ietekmīgā Ivana Haritonova grupējuma lietā notiesātais Genādijs Vaļagins. Vaļaginu 2022.gada martā nošāva Rīgā, Pļavniekos.

Savukārt pret vienu personu kriminālprocess izbeigts, jo tās darbībās netika konstatēta šī nozieguma atbalstīšana. Likumsargi gan vārdu neprecizēja, taču šī persona, visticamāk, ir 1970.gadā dzimušais Arkādijs Judins.

Policija arī atklāja, ka izmeklēšanas laikā nebija iespējas identificēt šofera lomu pildījušo personu.

No likumsargu stāstītā izriet, ka administratoru šie paši cilvēki jau bija mēģinājuši noslepkavot 2016.gada septembrī. Toreiz pie administratora piebraucis motocikls un uzbrucējs pavērsis ieroci, taču tas nav izšāvis.

Izmeklētāji secinājuši, ka slepkavības motīvs bija nepatika pret administratoru, viņam pildot savus profesionālos pienākumus.

Prokurors gan nav komentējis, vai motīvs bija saistīts ar uzņēmuma SIA "Rego Trade" maksātnespējas lietu, kurā Bunkus bija maksātnespējas administrators.

Atlīdzības apmērs par Bunkus slepkavību bija 300 000 eiro.

Apsūdzētie joprojām atrodas apcietinājumā.

Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.