Par Grevcovas izteikumiem deputāti vēršas prokuratūrā un Ētikas komisijā

Kriminālziņas
LETA 13:50, 23.01.2023 0

Saistībā ar Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei") noniecinošajiem izteikumiem pēc Latvijas Okupācijas muzeja apmeklēšanas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) vērsies prokuratūrā un Nacionālās apvienības (NA) deputāti sniegs iesniegumu Saeimas Ētikas komisijā.

 
Foto: LETA

Jurēvics iesniegumā ģenerālprokuroram Jurim Stukānam norāda, ka Grevcovas "TikTok" kontā ticis ievietots nu jau izdzēsts video vēstījums, kurā krievu valodā deputāte paužot, ka ir atnākusi uz "tā saucamo Okupācijas muzeju". Grevcova pauž, ka muzejā "nesakrīt fakti" un ka gids stāstot "paralēlo, izdomāto - vēsturi".

"Kas tas par muzeju un tieši kāpēc, kādu mērķu labad tas ir radīts? (..) Apskatījām visus eksponātus, un sapratām - re, kā mūs muļķo, kā mūs muļķo," pauž partijas "Stabilitātei" deputāte, kura muzejā redzamo dēvē par "īstu propagandu".

Jurēvics iesniegumā prokuratūrai norāda, ka Grevcovas teiktais "nepārprotami liecina par vēlmi publiski noliegt Latvijas okupāciju, apšaubīt un noniecināt to, šī persona acīmredzami okupācijas radīto kaitējumu Latvijas iedzīvotājiem uzskata par maznozīmīgu un par to veiktos pētījumus par nevajadzīgiem".

Partijas apvienības "Jaunā vienotība" deputāts aicina prokuratūru pārbaudīt, vai deputātes Grevcovas darbībās, publiski paužot šādus izteikumus, būtu saskatāmas Krimināllikumā paredzētā noziedzīgā nodarījuma par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu pazīmes, un ierosināt kriminālprocesu.

Tikmēr NA Saeimas frakcija par Grevcovas izteikumiem vērsīsies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, norādīts NA "Twitter" konta ierakstā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.