Vīrietim piespriež sabiedriskos darbus par rokas salaušanu apsargam

Kriminālziņas
VS.LV 14:03, 21.11.2022 0

Rīgas rajona tiesa novembrī piespriedusi sabiedriskos darbus vīrietim par rokas salaušanu veikala apsargam, strīdā atsakoties uzrādīt Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

 

Tiesa apsūdzētajam piemēroja 200 stundas sabiedrisko darbu un piedzina no apsūdzētā par labu cietušajam 500 eiro lielu morālo aizskāruma kompensāciju.

Apsūdzētais tīši nodarīja vidēja smaguma miesas bojājumu sakarā ar to, ka cietušais izpildījis savus profesionālos pienākumus un piedalījies citāda prettiesiska nodarījuma pārtraukšanā.

2021.gada 20.oktobrīa vakarā apsūdzētais iegājis veikalā, apsardzes darbiniekiem neuzrādot Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu, kas ļautu atbilstoši epidemioloģiskās drošības prasībām atrasties un iepirkties veikala telpās.

Konstatējot minēto pārkāpumu, pie veikala kasēm pie apsūdzētā piegāja apsardzes darbinieks un pieprasīja apsūdzētajam pārtraukt šo pārkāpumu, atstāt veikala telpas un virzīja apsūdzēto uz izejas pusi.

Ignorēdams apsarga prasības, apsūdzētais iesaistījās konfliktā un, dusmu vadīts, satvēra apsargu aiz kājām, pacēla viņu aptuveni viena metra augstumā un ar spēku nogāza uz grīdas, pēc kā no notikuma vietas aizgāja.

Šādu darbību rezultātā apsargam konstatēts labā apakšdelma spieķa kaula lūzums un elkoņa kaula īlenveida izauguma lūzums, kas izraisa ilgstošu veselības traucējumu uz laiku virs 21 dienas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par septiņu taimiņu noķeršanu piespriež sabiedriskos darbus un 5000 eiro sodu

Vidzemes rajona tiesa par septiņu taimiņu noķeršanu Gaujas nacionālajā parkā kādam vīrietim piespriedusi sabiedriskos darbus un likusi samaksāt aptuveni 5000 eiro kaitējumu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Kriminālziņas Varas iestādes pastiprinās cīņu pret finanšu noziegumiem (+VIDEO)

Plānots optimizēt valsts informācijas sistēmu izmantošanu krāpšanas preventīvai nepieļaušanai un apkarošanai.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Lasiet arī

Interesanti fakti Deputāti kritiski par pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma apstākļos

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijā deputāti kritisku novērtēja Kultūras ministrijas (KM) sniegto informāciju par nozīmīgāko pieminekļu aizsardzību iespējama drošības apdraudējuma, iebrukuma apstākļos.

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.