• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājas teātra aktieri ar atklātu vēstuli vēršas pie domes vadītāja Ansiņa

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:13, 22.08.2023


Liepājas teātra aktieri aicina pašvaldību izsludināt atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām, aktieru atklātā vēstule pašvaldības vadītājam Gunāram Ansiņam ("Liepājas partija").



Liepājas teātrī notikušajā aktieru trupas sapulcē, kurā piedalījās 17 aktieri, pārrunātas aktuālās problēmas Liepājas teātrī, proti, valdes locekļa Herberta Laukšteina nevēlēšanās tikties ar visiem aktieriem, kamēr nebūs notikusi viņa pārvēlēšana, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Tāpat aktieri ir satraukti par trīs kolēģu - Egona Dombrovska, Madaras Viļčukas, Edgara Pujāta - un galvenā režisora Dmitrija Petrenko aiziešanu no Liepājas teātra.

Aktieri kā nozīmīgu problēmu minējuši arī komunikācijas trūkumu starp valdi un aktieriem - par Petrenko aiziešanu, nākamās sezonas iestudējumiem viņi uzzinot no medijiem, ne no vadības. Turklāt valdes locekle Eva Ciekurze komunikācijā ar aktieriem esot nemanāma.

Liepājas teātra aktieri uzskata, ka netiek pilnīgi izmantots Klaipēdas kursa potenciāls, un viņus mācot šaubas par jaunā kursa turpmāko attīstību, jo kursa vadītājs Petrenko, kurš viņus izaudzinājis un kuram bijusi vīzija par aktieru ilgtermiņa attīstību, aiziet prom, un ir neziņa par turpmāko.

Šo problēmu dēļ aktieri vienbalsīgi nolēmuši lūgt pašvaldības vadību atlikt automātisku Liepājas teātra valdes locekļu Laukšteina un Ciekurzes pārvēlēšanu, tā vietā izsludinot atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām. Aktieri esot neapmierināti ar kultūrpolitikas īstenošanu Liepājas teātrī un vadības stilu. Viņi vēlētos valdes locekli mākslinieciskajos jautājumos, kurš rūpētos par visas trupas attīstību, veidotu teātra repertuāru, domājot par aktieru attīstību, samērīgu noslodzi.

Liepājas teātra valdes pilnvaru termiņš beigsies šā gada septembrī.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas domes priekšsēdētāja padomniece Santa Margeviča, Ansiņš esot informēts par situāciju un turpmākie rīcības soļi tikšot izsvērti pēc sarunām ar Liepājas teātra aktieru trupu, kā arī teātra vadību.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Liepājas teātris" apgrozījums pērn bija 653 927 eiro un uzņēmuma zaudējumi sasniedza 71 687 eiro.

Uzņēmums "Liepājas teātris" ir dibināts 1998.gada 24.februārī, tā ir pašvaldības dibināta kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas pieder Liepājas pašvaldībai. Pēc pašvaldībā paustā, teātris ir profesionāls reģionālais muzikāli dramatiskais teātris ar pastāvīgu un augsti kvalificētu trupu, kas piedāvā daudzveidīgu, mākslinieciski bagātu un kvalitatīvu repertuāru ikvienam reģiona iedzīvotājam, un ir Kurzemes mākslas, mūzikas, teātra un kultūras centrs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.