• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Singapūras satīns un Laika upe koncertēs Ukrainas armijas atbalstam

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 03:12, 18.07.2023


Biedrība "Tavi draugi" šodien plkst.19 rīko otro labdarības koncertu "Angāra saulrieti", kurā Ukrainas armijas atbalstam uzstāsies grupas "Laika upe" un "Singapūras satīns", informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.



Ieeja koncertā ir par ziedojumiem. "Tavi draugi" aicina ieejas biļetes vietā ziedot ātri pagatavojamās sausās zupas, mazos šķīstošās kafijas iepakojumus vai veikt mērķa ziedojumu rentgenaparāta iegādei kara hospitālim pie Bahmutas.

Rentgenaparāts nepieciešams šķembu atrašanai. Bēvalde atzīmē, ka bieži vien karavīri nonāk hospitālī ar redzamiem un lieliem ievainojumiem, bet vēl biežāk - ar šķembām, kas pēc sprādzieniem un triecieniem nonāk ķermenī un spēj mainīt atrašanās vietu. Citreiz šķemba var būt pat tikai dažus milimetrus maza, ko grūti atrast uz tausti un tā spēj radīt nopietnus, dzīvībai bīstamus bojājumus.

Sadarbībā ar biedrības "Tavi draugi" sadarbības partneriem Ukrainā, ir atrasts nepieciešamais aparāts, kas atvieglo projekta realizāciju, jo nav nepieciešama transportēšana un dokumentācijas kārtošana. Rentgena aparāta izmaksas ir 25 000 eiro, patlaban tam savākti ap 5500 eiro.

Paredzēts, ka plkst.19 notiks koncerta atklāšana, plkst.19.30 uzstāsies grupa "Laika upe", plkst.20 - grupa "Singapūras satīns", savukārt plkst.21.30 gaidāms koncerta noslēgums.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas-Krievijas robežpunktos.

"Tavi draugi" rīkotais koncerts ir otrais četru labdarības koncertu sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar tiek veltīti dažādam Ukrainas iedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām un ko biedrība "Tavi draugi" rīko, lai pateiktos Latvijas iedzīvotājiem par viņu atbalstu Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.