• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pasniegti 16 Ministru kabineta atzinības raksti

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 22:55, 01.06.2023


Ceturtdien Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tika pasniegti Ministru kabineta (MK) Atzinības raksti 16 izglītības, zinātnes un sporta jomas darbiniekiem par izciliem sasniegumiem valsts labā, informēja IZM.


Foto: IZM

MK atzinības rakstus saņēma IZM valsts sekretāra vietniece Santa Šmīdlere par ieguldījumu investīciju plānošanā un piesaistē IZM politikas jomu attīstībai, kā arī IZM valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors, ķīmijas doktors Dmitrijs Stepanovs par ieguldījumu augstākās izglītības un zinātnes veicināšanā.

To saņēma arī Latviešu valodas aģentūras direktora vietniece Dace Dalbiņa par ieguldījumu latviešu valodas kā otras valodas, svešvalodas un etniskā mantojuma valodas apguves atbalsta sistēmas izstrādē un ieviešanā, Valsts izglītības satura centra vecākā eksperte Astra Aukšmuksta par ilggadēju darbu valsts pārvaldē un ieguldījumu interešu izglītības un audzināšanas darba attīstībā, kā arī Valsts izglītības attīstības aģentūras "Erasmus+" programmas departamenta direktore Zane Gailīte par ieguldījumu programmas iespēju popularizēšanā, sekmējot izglītības sektoru institūciju internacionalizāciju un starptautisko atpazīstamību.

Tāpat atzinības rakstus saņēma trīs tehnikumu darbinieki. Par ieguldījumu Latvijas profesionālās izglītības attīstībā un finanšu pārvaldībā atzinības rakstu pasniedza Ogres tehnikuma galvenajai grāmatvedei Kristīnei Bučai, savukārt par ieguldījumu profesionālās izglītības kvalitātes celšanā un modernizācijā - Valmieras tehnikuma Attīstības nodaļas vadītājai Dacei Carevai. Atzinības rakstu saņēma arī Rīgas Stila un modes tehnikuma direktora vietniece praktisko mācību un darba vidē balstītu mācību darbā Valda Krūmiņa par ieguldījumu profesionālās izglītības iestādes procesu digitalizācijas un ilgtspējas attīstībā.

Rīgas Tehniskās universitātes profesors un studiju prorektors, inženierzinātņu doktors Uldis Sukovskis saņēma atzinības rakstu par ieguldījumu augstākās izglītības sistēmas pārvaldē, bet universitātes vadošā pētniece, inženierzinātņu doktore Inga Dāboliņa - par individuālās aizsardzības līdzekļu testēšanas laboratorijas izveidi un vadību un ieguldījumu sabiedrības veselības drošībā. Savukārt Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju prorektore, profesore, habilitētā pedagoģijas doktore Tatjana Koķe atzinības rakstu saņēma par ieguldījumu izglītības, zinātnes un augstskolu pedagoģiskā darba attīstībā valstī un RSU.

Ceturtdien atzinības rakstus pasniedza arī trīs pašvaldību izglītības pārvaldes vadītājiem par nozīmīgu ieguldījumu izglītības sistēmas attīstībā - Jelgavas izglītības pārvaldes vadītājai Guntai Auzai, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājai Kristīnei Niedrei-Latherei, kā arī Ogres novada Izglītības pārvaldes vadītājam Igoram Grigorjevam.

Savukārt par profesionālu un pašaizliedzīgu darbu un ieguldījumu volejbola attīstībā atzinības rakstu pasniedza Rīgas Volejbola skolas volejbola trenerim Andrim Vitautam Kļaviņam.

Ar pasta starpniecību atzinības raksts tiks nosūtīts arī Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsvadītājai Intai Dimantei par mūža ieguldījumu Latvijas bērnu un jauniešu skatuviskās tautas dejas attīstībā un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā.

Ministru prezidenta Pateicības rakstu saņems "Attīstības platformas YOU+" vadītājs Andris Kāposts.

MK Atzinības rakstu pasniedz, lai izteiktu valdības atzinību privātpersonām par izciliem sasniegumiem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības, vides aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta un valsts aizsardzības jomā.

Ierosinājumu par MK Atzinības raksta piešķiršanu Apbalvošanas padomē iesniedz Ministru prezidents, ministri, pašvaldību vadītāji, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis vai citu nevalstisku organizāciju vadītāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika LG apgrozījums samazinājies 4,4 reizes un ciesti 57 miljonu eiro zaudējumi

AS "Latvijas gāze" (LG) koncerna neto apgrozījums pērn bija 159,819 miljoni eiro, kas ir 4,4 reizes mazāk nekā 2022.gadā, kad dabasgāzes cenas piedzīvoja milzu kāpumu, kā arī uzņēmums cieta 56,911 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.