• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kaut kas jauns! Raidījums «Neatkarība», par cilvēku un viņa hobiju

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 14:55, 02.05.2023


No 11.maija LTV1 septiņus ceturtdienu vakarus pie skatītājiem nonāks jauns, moderns un iedvesmojošs dzīvesstila raidījums par cilvēkiem un viņu hobijiem "Neatkarība". Projekta autors un stāstnieks ir kino operators Jānis Šēnbergs, kurš, bēgot no ikdienas garlaicības, sēdīsies pats savā hobijā - antīkā džipā, ko pa detaļai ķimerē kopā savā garāžā -, lai ar kameru rokās dotos apkārt Latvijai, pa ceļam garāžās, pagrabos un pagalmos sastopot tādus pašus, no vienmuļās ikdienas bēgošus entuziastus, informēja producentei Anetei Frankai.



Raidījums, caur portretējumiem ar cilvēkiem tepat mums līdzās, kuri nodarbojas ar dažādiem vaļaspriekiem, iedvesmos saņemties un mudinās pievērsties sen atliktām iecerēm arī citus. Tas stāstīs par vaļaspriekiem, kas izraisa apbrīnu un tādiem, kas var šķist bezjēdzīgi.

"Nodarboties ar hobiju jeb sirdslietu priekš manis ir kā atgriezties bērnībā, kad tavas darbības ir pakārtotas nevis ikdienas pienākumiem un rūpēm, bet tādam tīram, nebēdnīgam priekam. Tieši tāpēc arī raidījumam dots šāds nosaukums "Neatkarība". Lai gan hobijs daudziem ir atkarība, tieši šī sajūta, ka vari darīt kaut ko neatkarīgi no ikdienas praktiskajiem aspektiem, ir tas, kas liek šo dzīvi, kā teicis kāds no raidījuma varoņiem "patiesi dzīvot, nevis to nodzīvot," un man tas šķiet svarīgi," par raidījuma ideju pastāstīja tā autors Jānis Šēnbergs.

Jānis ir kinooperators ar daudzu gadu pieredzi jomā. Viņš strādājis pie spēlfilmām "Dvēseļu putenis", "Nameja gredzens", "Sēklis", "Circenīša Ziemassvētki", dokumentālajām filmām "Svārstības", "Laika tilti", "Turpinājums" un citām, kā arī bijis operators tādiem iemīļotiem televīzijas raidījumiem kā "Literatūre", "Zaļgalvis", "Tas notika šeit", "Adreses" un "Atslēgas". Viņa sirdslietas ir analogā fotogrāfija, antīkā džipa atjaunošana un cilvēkstāstu iemūžināšana - turklāt tās visas spēlēs nozīmīgu lomu raidījumā.

Jānis satiks adrenalīna medniekus, visa skaistā dokumentētājus, lietu radītājus, tradīciju glabātājus un vienkārši dullos. Tos, kuru hobiji ieliek prieku ikdienā, rada apbrīnu un iedvesmo. Likumsakarīgi, raidījumu papildinās mūzika, ko hobija līmenī radījušas dažādas latviešu garāžas grupas (garage bands).

Raidījums "Neatkarība" skatāms no 11.maija ik ceturtdienas vakaru uzreiz pēc Panorāmas plkst.21.10 LTV1 un interneta vietnē replay.lv.

Raidījumu veidojis neatkarīgs producents Seeart Productions sadarbībā ar Latvijas Televīziju. Autori aicina ikvienu neparasta hobija īpašnieku dalīties ar to raidījuma "Neatkarība" sociālajos tīklos Instagram vai Facebook, vai sūtot fotogrāfiju un aprakstu par savu hobiju uz raidijumsneatkariba@gmail.com.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.